VERSLAG: Where The Wild Things Are 2015 - zondag

Festivalinfo was aanwezig op Where The Wild Things Are 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 20 foto's.

Naar het Where The Wild Things Are 2015- zaterdag verslag

VERSLAG: Marco Vlot  

Where The Wild Things Are 2015 - zondag

Zondag, het begin van de middag. Where the Wild Things Are wordt langzaam wakker. De eerste bands laten nog enkele uren op zich wachten. Aan het water liggen mensen in de zon. Er wordt gezwommen, op terrasjes worden de eerste drankjes van de dag geserveerd en op het voetbalveld wordt een partijtje gedaan. In de Action Factory wagen bezoekers zich aan Indiebingo. Het is een gezellige boel met de bingokaarten vol hits die, als ze door de spelleider gedraaid worden, luidkeels worden meegezongen. De sfeer in Zeewolde is ontspannen, mede door het prachtige lenteweer.

Wat later is het toch tijd voor bandjes, en in de Desperados mag Froth uit El Segundo, California laten horen wat ze in huis hebben. Dat blijkt dromerige indie te zijn met psychedelische instrumentale stukken. Dit alles is verpakt in pakkende nummers, wat deze kennismaking met Froth, een uitermate hip gekleed gezelschap, een prettige maakt.

Mister and Mississippi opent vandaag het programma van de Willem Ruis Tent. Met een nieuw album, We Only Part to Meet Again, op zak begint de band vandaag rustig. In een nummer als ‘Where the Wild Things Grow’ is band niet bang om klein te blijven, wat het alleen maar krachtiger maakt. De samenzang van Maxime Barlag en Samgar Jacobs overtuigt, en de toevoeging van een hoorn geeft een extra dimensie aan de nummers. De band weet een goede balans te vinden tussen ingetogen en uitbundig, met een grote rol voor een stevige gitaar. Het publiek beweegt en zingt enthousiast mee. Uitgaande van dit optreden mag toch wel worden verwacht dat Mister and Mississippi een goede tijd tegemoet gaat.

Met bandleden van onder andere Tame Impala in de gelederen zal het niemand verbazen dat het optreden van Pond bol staat van de riffs, wazige geluiden uit de synth en bandleden die er opmerkelijk relaxed bij staan, wellicht geholpen door wat natuurlijke substanties. Desondanks komt er een aantal pakkende nummers voorbij. Shoegaze, psychrock; noem het wat je wil, maar feit is dat we hier met een lekkere bak herrie te maken hebben.

En dan is er Skip & Die. Het woord feestje is tijdens dit festival al een aantal keer gevallen, maar de combinatie van beats van over de hele wereld, exotische instrumenten als de sas en de sitar, en een frontvrouw als Cata.Pirata doet de Willem Ruis Tent trillen op zijn grondvesten. Van Indiaas tot hiphop tot reggae; Skip & Die combineert het tot een dansbaar geheel. Cata.Pirata brengt nog enige tijd door in het publiek, wat het feestje alleen maar beter maakt. Het festival is bijna afgelopen, en Skip & Die biedt een goede gelegenheid om de laatste restjes energie er nog even uit te dansen.

Jacco Gardner is een stuk rustiger dan Skip & Die. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, ware het niet dat het geluid in de Action Factory niet optimaal is. Van het vintage sixtiesgeluid waar hij bekend mee is geworden blijft dankzij de stevige bas en drums weinig over. Ook de zang van Gardner valt enigszins weg in de muziek. Zonde, want de nieuwe nummers van zijn nog te verschijnen album klinken veelbelovend.

Het kan snel gaan. Een jaar geleden stond Jungle als grote onbekende in het voorprogramma van Haim. Nu zijn ze de headliners van Where the Wild Things Are. En ze zetten een goede show neer. Er zijn invloeden te horen van de afgelopen paar decennia, maar het geluid van Jungle staat stevig in het nu. Funky bas, swingende percussie en een prettige puls maken het optreden uitermate geschikt om met gesloten ogen al bewegend te ondergaan. Een geschikte afsluiter van de grote tent van Where the Wild Things Are.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

12
Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jungle foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jacco Gardner foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jacco Gardner foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Jacco Gardner foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Skip & Die foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Skip & Die foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag Skip & Die foto Where The Wild Things Are 2015 - zondag
 
12
 
festival logo

PAASPOP SCHIJNDEL 2015 - VRIJDAGDag één van de officieuze aftrap van het festivalseizoen verliep minder...

wtwta

WHERE THE WILD THINGS ARE 2015- ZATERDAG In Zeewolde is Where the Wild Things Are nog in volle gang met weer een mooie...