VERSLAG: Fortarock 2015

Festivalinfo was aanwezig op Fortarock 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

12

Fortarock In The City

Voor de zevende keer heerst Fortarock over de stad Nijmegen. Net als de afgelopen jaren vind het festival plaats in het Goffertpark, al lijkt het aantal bezoekers dit jaar iets minder te zijn. Nieuw is de conferentie Buma Rocks en de 'pre party' op vrijdag: Fortarock In The City.

Op de vrijdagavond staan maar liefst acht bands geprogrammeerd in Doornroosje, de vernieuwde poptempel van Nijmegen. Voor de prijs van vijf euro kunnen bezoekers van Fortarock naar binnen. De programmering is breed.

De openers van de avond, Scarred komen uit Luxemburg. Inderdaad, zelfs Luxemburg heeft een metal scene. De link met Nederland is snel gelegd via albumproducer Jacobs van Textures. Mocht je van die band houden, en van groovende melodische deathmetal, dan is Scarred een absolute aanrader.

Stream of Passion tapt uit een totaal ander vaatje, maar krijgt de zaal een stuk voller. Als na het eerste nummer het publiek nog niet los gaat, heeft gitarist Hazebroek zijn reactie klaar: 'Zeg Doornroosje? Leven jullie nog? Kom op!' Hierna gaan de handen al snel tegen elkaar. Naast veel recent werk zet de band een sterke cover van Radiohead's 'Street Spirit (Fade Out)' neer, en wordt een speciale show in P60 aangekondigd op 4 september waarbij ze het volledige album Embrace The Storm ten gehore brengen.

Hoofdact van Fortarock In The City is het Zweedse At The Gates, die ook niet verkeerd hadden gestaan op het festival. De intimiteit van de zaal komt het optreden ten goede, want de band staat als een huis. Verrassen doen ze niet, ze brengen Zweedse deathmetal volgens het boekje. Smullen voor de liefhebbers.

Aan de Fransman Igorrr is de eer om de avond af te sluiten. In één woord omschreven: raar. Stel dat Beethoven, Immortal en Skrillex samen muziek schreven, dan zou dat waarschijnlijk klinken als Igorrr. Achter zijn mengtafel zet de man achter de muziek muzikaal een simpele sterke set neer, maar vooral het zangduo zijn op het podium een opvallende verschijning. De lange vrouw in haar donkere jurk komt zo uit een opera, en steekt mooi af tegenover de gruntende en krijsende blauw/zwart geschminkte halfnaakte metalhead naast haar.

12

FOTOGRAFIE: Wendy Jacobse  

1234
Carach Angren foto Fortarock 2015 Carach Angren foto Fortarock 2015 Enforcer foto Fortarock 2015 Enforcer foto Fortarock 2015 Enforcer foto Fortarock 2015 Converge foto Fortarock 2015 Converge foto Fortarock 2015 Converge foto Fortarock 2015 Godsmack foto Fortarock 2015 Godsmack foto Fortarock 2015 Godsmack foto Fortarock 2015 Dying Fetus foto Fortarock 2015
 
1234
 
festival logo

INTERNATIONAL FESTIVAL OF TECHNOLOGY 2015'A day of Wonder' is de afsluiting van het International Festival of...

festival logo

INDIAN SUMMER FESTIVAL 2015 Zomerse temperaturen gecombineerd met fijne muziek op Indian Summer Festival....