VERSLAG: We Are Electric 2015

Festivalinfo was aanwezig op We Are Electric Weekender 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 54 foto's.

Bekijk de We Are Electric 2015 foto's

VERSLAG: Kim Raven  

We Are Electric 2015

Eigenlijk kan er niet veel misgaan in Eersel op het E3 Strand. Een mooie buiten locatie voor We Are Electric, de eerste editie is gelijk helemaal uitverkocht, een mooie line-up en het weer werkt ook nog mee.

Er gaat dan ook niet zoveel mis, behalve dat er geen internet (3g/4g) bereik is en er geen wifi is. Als je iemand kwijt bent, is het lastig elkaar terug te vinden, zeker omdat sms'en zo 2012 is. Sms'en werkt gewoon wel, maar toch vinden de bezoekers het jammer dat ze niet even een foto'tje op Instagram of Facebook kunnen posten.

Het terrein is prachtig, een strand, zes verschillende podia, waaronder een aantal hele kleine podia. Zodra je binnenkomt moet je wel een beetje zoeken, waar is welk podium en waar zijn eigenlijk de wc's?

Stage #6 ligt behoorlijk verstopt bijvoorbeeld. Hier staan drie verschillende acts geprogrammeerd en is ook het gedeelte waar je lekker rustig kan eten en over een groot gedeelte van het terrein kan uitkijken al hangend op het strand of gras. Er wordt hier overdag nog niet gedanst, maar wel genoten van de muziek van Kaliman die hier vier uur draait.

Dansen wordt er wel gedaan bij de andere podia, zoals stage #4 waar onder ander Mike Mago en Tiga staan. Dit podium ligt echt letterlijk op het strand, waardoor je een heel ander beleving hebt van de muziek. Het is bij dit podium niet te druk, waardoor je ruimte hebt om lekker te dansen, maar ook niet te rustig waardoor het als leeg overkomt.

Het is een groot terrein, waardoor het nergens druk aanvoelt, maar ook nergens te leeg of te groot. Perfect dus! En dat terwijl de eerste buiten editie van We Are Electric hartstikke uitverkocht is. Er is zelfs maar één wc-punt en toch hoef je nooit langer dan 5 minuten op een vrij hokje te wachten. Daarnaast zijn er cocktailbarretjes, met veel te zoete cocktails, hangmatten en strandstoelen. Uitrusten kan naast dansen ook overal. Er wordt nauwelijks gezwommen, maar ondanks het zonnetje is het daar dan ook net niet warm genoeg voor.

Op vrijdag 19 juni waren er twee podia niet open, die vandaag, zaterdag 20 juni, wel open zijn, waardoor het voor de mensen die er al een nachtje op hebben zitten toch een stuk drukker aanvoelt, blijkt uit een rondgang over het terrein.

Op stage #2 zijn er ook wat grote namen te vinden, zo zijn Joost van Bellen, Noisia en Pendulum hier van de partij. Joost van Bellen is vandaag niet zo sterk, of het publiek heeft er nog geen zin in, maar er wordt nauwelijks gedanst en hij oogt zelf ook moe en lusteloos, jammer. Noisia daarentegen is zo energiek en hard als altijd. De enige misser die ze maken is 'Smack My Bitch Up' van The Prodigy inzetten, zij staan op een ander podium en pas 2,5 uur later op het programma. Verder is het hier één groot feest. Dat feest blijft ook bij Pendulum, ondanks dat het hier om een DJ set gaat, hierdoor is het hem soms net niet. Soms klinkt het alsof er een cd'tje op gezet wordt, maar het blijft natuurlijk wel een lekker cd'tje.

Op het hoofdpodium (stage #1) kan je in een tent dansen en genieten. Zo ook van Modestep. Ondanks dat het pas drie uur is, is het hier al één groot feest. Door de hele tent gaan de handen in de lucht en wordt er gedanst. Dit is de stage van de grote namen, Paul Kalkbrenner heeft een goede set, met toffe visuals, zoals je van hem verwacht. Het staat goed vol, maar toch is het publiek misschien even ingedut of wachten ze eigenlijk op The Prodigy die later gaat beginnen? Eerst mag Chase & The Status nog een uurtje hun ding doen en hoe! De tent loopt steeds voller en het klinkt goed. Toch jammer dat de er een MC de hele tijd "chase and the status" aan het roepen is, dat hebben ze helemaal niet nodig. Het lijkt een beetje een trend vandaag, alle MC's die de sfeer teniet doen in plaats van omhoog halen.

Om half tien is het tijd voor de afsluiter van het hoofdpodium, The Prodigy. Vanaf de eerste seconde van opening 'Breathe' is het zoals het hoort te zijn, warm, bewegelijk en hard. De visuals zijn goed en de nummers worden goed in elkaar gemixt. Er zijn helaas nog wat ongemakkelijke stiltes van een paar luttele tientallen secondes tussen de nummers door, waardoor iedereen een beetje verdwaasd om zich heen kijkt. Waarom wordt er dan niet met het publiek gecommuniceerd? Of waarom mixen ze de nummers niet gewoon aan elkaar? Maar dat mag deze avond de pret absoluut niet drukken. Want zodra de bekende nummers als 'Firestarter', 'Smack My Bitch Up' en 'Voodoo' beginnen gaat iedereen helemaal los. Een hossende meute in de tent en ook tot buiten de tent wordt er gedanst.

De sfeer op We Are Electric 2015 is geweldig, elk podium is anders, alle soorten elektrische muziek door elkaar op 1 festival, samen feestend op het strand, wat wil je nog meer?

FOTOGRAFIE: René Obdeijn  

12345
Skip & Die foto We Are Electric 2015 Skip & Die foto We Are Electric 2015 Skip & Die foto We Are Electric 2015 Cleavage foto We Are Electric 2015 Cleavage foto We Are Electric 2015 Cleavage foto We Are Electric 2015 Goose foto We Are Electric 2015 Goose foto We Are Electric 2015 Goose foto We Are Electric 2015 Goose foto We Are Electric 2015 Mikey Biemans Soundsystem foto We Are Electric 2015 Mike Mago foto We Are Electric 2015
 
12345
 
festival logo

JERA ON AIR 2015 - VRIJDAGDe 22e editie van Jera On Air kende een stevige vrijdag avond. Festivalinfo...

Graspop

GRASPOP METAL MEETING 2015 Het grootste metalfestival van de BeNeLux bestaat 20 jaar en dit wordt...