VERSLAG: Into The Grave 2015

Festivalinfo was aanwezig op Into The Grave 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 66 foto's.

Bekijk de Into The Grave 2015 foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Into The Grave

Metal festivals.. daar had je er vroeger eigenlijk maar één van; Wâldrock. Dit festival is helaas alweer de nodige jaren verdwenen, met als gevolg dat kleinere extremere festivals als Occultfest en Stonehenge gestaag zijn gegroeid. Sinds een aantal jaren is er Into The Grave, een jong festival dat in enkele jaren de andere festivals te kijk zet. €6,66 entree met een voormalig kerkhof als terrein? Dat zit goed.

Na een lange reis met de nodige vertragingen staat bij aankomst Ensiferum al te spelen. Het terrein staat vol; met 7.000 man is het festival uitverkocht. De show van de Finnen wil vandaag echter niet aan slaan, de gitaarsolo's zijn nauwelijks hoorbaar en zelfs de grapjes van de band krijgen het publiek niet wakker.

Obituary zet daarentegen een sterkere show neer. De groovende deathmetal tank walst het kerkhof plat. De band speelt een aantal nieuwe nummers van het recente album Inked In Blood zoals 'Violence' en title track 'Inked In Blood'. Verder wordt er vooral werk van het debuutalbum gespeeld als 'Intoxicated' en afsluiter 'Slowly We Rot'. Obituary levert kwaliteit, altijd, nu niet anders.

De hardste band van de dag is Cannibal Corpse, maar dat zijn onze Amerikaanse vrienden wel gewend. Het geluid staat inmiddels luid genoeg afgesteld en de band krijgt het publiek goed achter zich. Corpsegrinder en consorten zetten een set neer met bekend werk als 'I Cum Blood' en 'Icepick Lobotomy' en krijgen het publiek vol mee.

Hoofact van het uitverkochte festival? Sabaton is de afgelopen jaren gegroeid als kool. Het podium is volledig omgebouwd voor de Zweden, waarbij de drummer op een tank zit die vuurwerk over het publiek heen knalt. De catchy heavy metal band laat het publiek zo hard springen dat de vloer op en neer beweegt; de parkeergarage er onder houdt het maar net. Het publiek scandeert net als eerdere shows 'Broek uit op je hoofd', hoewel dit nou wel afgezaagd wordt. De zanger heeft er een oplossing voor gevonden; hij trekt voortaan twee broeken aan.

Als Sabaton het podium af stapt komt de organisatie nog kort op het podium met een dankwoord aan alle bezoekers en de eerste aankondiging voor 2016; Exodus komt naar Leeuwarden. En de voorverkoop? Die begint al.

FOTOGRAFIE: Rene van Koll  

123456
Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Audrey Horne foto Into The Grave 2015 Avatar foto Into The Grave 2015 Avatar foto Into The Grave 2015
 
123456
 
festival logo

FESTIVAL THE BRAVE 2015We waren bij de tweede editie van dit knuffelfestival in de Tuinen van West...

festival logo

WATERPOP 2015 Waterpop heeft ook dit jaar weer een programma met voor elk wat wils. Bekijk...