VERSLAG: Pukkelpop 2015 - Woensdag

Naar het Pukkelpop 2015 - Donderdag verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Start van Pukkelpop 2-15

Pukkelpop viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Daar is minder van te merken dan bij haar vijfentwintigste verjaardag. Toen werd een boek uitgebracht en stonden op het terrein diverse referenties aan de voorgaande 25 jaar. Wellicht heeft dat ook iets te maken met de smet op het verleden als gevolg van de grote ramp in 2011. Die hebben we gelukkig overleefd en dus zijn we er dit jaar weer bij met goede goesting!

Er gebeurt ontzettend veel op en rondom Pukkelpop. Wie een volledig programma uitstippelt mist alsnog een heleboel.De beste strategie is om er een paar persoonlijke hoogtepunten uit te kiezen. De rest van de tijd moet je je laten verrassen.

De eerste verrassing is het woensdag programma. In voorgaande jaren werd er wel gedraaid in de Boiler Room, maar waren er nooit optredens. Nu spelen in de Castello en Dance Hall al vanaf 5 uur diverse acts en kent de Boiler een DJ programma. Het bier vloeit rijkelijk en we wagen alvast een dansje op de hitparade tunes van The Boilerboys en Nico Parisi. Uit pure nieuwsgierigheid maken we ook een uitstapje naar de Dance Hall voor het optreden van Altern 8. De rave goden van rond 1990 doen nog precies wat ze 25 jaar geleden deden. Twee mannen achter een computer met mondkapjes en daarvoor een mc en twee dansers in overalls. Engelse breakbeat van vroegah. Leuk om weer eens te horen, maar minder leuk om anno 2015 te zien. Overjarige voetbalhooligans die snakken naar adem.

The 2 Bears (Raf Daddy) zet gelukkig een moderne deephouse set neer die de tent wel voller doet stromen. Rustig lurkend aan een fles bier. Tiga maakt het allemaal wat hoekiger en meer electro. Dat gaat ons wat te traag allemaal en de pinten stuwen ons terug naar de Boiler. Daar volgen de bekende hits elkaar in razend tempo op bij Freres Deluxe. Al snel gaat het ligt uit en vliegt de tijd zonder noemenswaardige incidenten voorbij.

 
festival logo

PUKKELPOP 2015 - DONDERDAGTe vroeg gepiekt en nu met een verse kater het festivalterrein op! Dag 2 van...

festival logo

AMSTERDAM WOODS FESTIVAL 2015 - ZONDAG De eerste editie van dit nieuwe festival zit erop en natuurlijk legden wij...