VERSLAG: Incubate 2015 - Maandag

Naar het Incubate 2015 Zondag verslag

VERSLAG: Bas van Poppel  

Incubate maandag

Nadat de lokale doom meesters Treurwilg op de pre-party de muren hebben laten bloeden met hun slopende set, is de echte start van het 7 dagen durende Incubate op maandag. Met direct een boel lompe 'herrie' op het programma.

Teethgrinder trapt in de Hall Of Fame af. Die, ondanks dat het zaaltje een stukje lopen van de rest ligt, goed gevuld is voor de jonge groep. Zanger Jonathan marcheert als een opgefokte stier over het podium en binnen vijf minuten flikkert er al een monitor van het podium. Agressie zit bij deze mannen niet alleen in de muziek, Teethgrinder gaat hard! Het tempo varieert, maar lijkt de inspiratie toch vooral bij hardcore en grind vandaan te halen. Zware gitaren, rauwe zang, prima opener van de maandag! (en check zeker eens het artwork dat ze op de t-shirts printen)

Little Devil is de hotspot van Tilburg voor rock en metal. Deze avond wordt deze gevuld met punk. Hardcore punk. De aftrap wordt gegeven door het Vlaamse Lotus. Op het eerste oog een brave groep netjes geklede mannen, maar zodra de show start ontpopt de zanger tot muzikale moordmachine. Hard en snel; 15 minuten raggen en klaar is de band.

Leren broek aan en studs op je spijkerjack, Heretic brengt 80's glam metal. Vermeng het met een sausje van hardrock en een fijne topping van heavy metal en je ziet stiekem een ijzersterke band op het podium van de Hall Of Fame. De opkomst is helaas wat minder, maar maandagavond is dan ook niet de ideale avond om een concert te bezoeken.

Neige is terug in de Kruikenstad. Na onder andere Roadburn stil te hebben gekregen staat de Fransman nu met Alcest op Incubate. Dudok biedt een locatie die qua sfeer mooi aansluit bij de muziek van deze heren. Het recent uitgekomen album Shelter vormt de basis van een set met voornamelijk rustig werk. Ogen dicht en wegdromen, Alcest is een schitterende afsluiter van de eerste Incubate dag.

 
festival logo

BAROEG OPEN AIR 2015Baroeg Open Air, het festival voor liefhebbers van alternatieve en extreme...

Appelpop Logo

APPELPOP 2015 - ZATERDAG De tweede dag van Appelpop! Zie hier het fotoverslag!