VERSLAG: Paaspop 2016 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Paaspop Schijndel 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 43 foto's.

Naar het Paaspop 2016 - Vrijdag verslag
Bekijk de Paaspop 2016 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Paaspop zaterdag

Paaspop 2016, de officiële opener van het festivalseizoen, valt vroeg dit jaar. Vorst aan de grond, buien, blauwe heldere lucht: Paaspop is alleen voor de geharde festivalganger. Het missen van bewegwijzering richting de camping maakte het er ook niet makkelijker op.

Openers van de Paaspop-zaterdag zijn Haevn. De jonge band komt met moeite boven het publiek uit dat rustig staat te kletsen en weinig aandacht schenkt aan de show. De vier ideale schoonzonen maken weinig contact met het publiek, maar de muziek zit heerlijk in elkaar. Toch was een intiemer optreden leuker geweest.

Causes wordt al een tijdje grijs gedraaid op de radio maar krijgt zelfs met hun hit 'Walk On Water' het publiek maar met moeite mee. De band rondom de charismatische Britse frontman Rupert is solide als een huis, maar het publiek moet er nog wat aan wennen.

Het festivalterrein van Paaspop is erg fijn ingericht; bijna alle podia liggen binnen vijf minuten lopen van elkaar, met een fijn aanbod van etenswaren in het midden. Met Thaise samosa's, frozen yoghurt, verse pizza's is er voor ieder wat lekkers. Maar uitspringer voor ondergetekende is toch wel het kleine fish & chips kraampje. Bii de bar is het op de vroege middag nog spannend, maar na een paar minuten heb je dan een plastic bekertje Heineken in je hand.

Na de twee rustige openers vormt het Spaanstalige Che Sudaka een welkome afwisseling. Ska en punk schalt door de Phoenix tent. Het viertal gebruikt een drumcomputer en niemand begrijpt de teksten, maar daar is de feestvreugde niet minder om. Sting cover 'Englishman In New York' vormt samen met de oproep "nobody is illegal!" het hoogtepunt van een set die net te weinig indruk maakt.

Om even door te boorduren op het feestniveau treed Mambo Kurt vervolgens aan in de Loco Royale, waar ook de Loco Loco Discoshow het hele weekend staat. Disco, nederpop en Duitse klassiekers uit een heimorgel; onze Duitse vriend krijgt de tent afgeladen vol en in beweging.

Onze songfestivalvertegenwoordiger Douwe Bob staat op het grootste podium met vijf man om zich heen. Hij heeft inmiddels wat hits waar hij op kan teren, maar het is allemaal wel erg lief.

Dubstep / drum & bass collectief Modestep is op tour met Enter Shikari en staat in een afgeladen Stardust tent. De show begint met wat vertraging maar eenmaal begonnen heeft de zanger slechts een paar minuten nodig om het publiek aan het dansen te krijgen, met een flinke moshpit in het midden.

Deafheaven is totaal andere koek. Deze black metal band tourt ter promotie van haar tweede album en krijgt de Jack Daniels tent helaas slechts halfvol. De afstelling van de zang en de instrumenten lijkt niet helemaal lekker, waardoor de show niet echt tot zijn recht komt.

Het Finse Korpiklaani gooit met iedere tour de setlist om. Zo staat onder andere Journey Man er dit keer op, maar is het aantal feestnummers als 'Vodka' en 'Beer Beer' flink teruggedrongen. Vooraan bij het podium is het vanavond een bijzondere gelegenheid, geen drukte menigte springende jongeren, maar een groep halfbaakte mannen die met hun bierbuiken tegen elkaar springen. Bijzonder.

Misschien wel de grootste naam op het festival tot nu toe is de afsluiter van de zaterdag: The Prodigy trapt direct af met klassieker 'Nasty' en zet door met 'Omen'. Als het publiek een paar nummers later los gaat op 'Firestarter' en niet veel later op 'Voodoo People' besef je pas hoeveel hits deze Britten al hebben. De stroomuitval tijdens 'Smack My Bitch Up' wordt gelukkig snel opgelost waarna de mannen geroutineerd door het einde van hun det werken in de tsjokvolle Apollo tent.

FOTOGRAFIE: René Obdeijn  

1234
HAEVN foto Paaspop 2016 - Zaterdag HAEVN foto Paaspop 2016 - Zaterdag HAEVN foto Paaspop 2016 - Zaterdag Causes foto Paaspop 2016 - Zaterdag Causes foto Paaspop 2016 - Zaterdag Causes foto Paaspop 2016 - Zaterdag Causes foto Paaspop 2016 - Zaterdag Bougenvilla foto Paaspop 2016 - Zaterdag Bougenvilla foto Paaspop 2016 - Zaterdag Jess Glynne foto Paaspop 2016 - Zaterdag Jess Glynne foto Paaspop 2016 - Zaterdag Jess Glynne foto Paaspop 2016 - Zaterdag
 
1234
 
festival logo

PAASPOP 2016 - VRIJDAGHet festivalseizoen ging ook dit jaar weer van start bij een nieuwe editie...

London Calling

LONDON CALLING #1 2016 - ZATERDAG De laatste dag van deze editie van London Calling op beeld vastgelegd.