VERSLAG: Paaspop 2016 - Zondag

Festivalinfo was aanwezig op Paaspop Schijndel 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 51 foto's.

Naar het Paaspop 2016 - Vrijdag verslag
Bekijk de Paaspop 2016 - Zondag foto's

VERSLAG: Bas van Poppel  

Paaspop zondag

Aan Danny Vera de eer om de laatste dag van Paaspop te openen. De americana van deze zanger gaat er in als zoete koek in de vroege middag. De vlotte rocknummers met rauwe randjes worden leuk aan elkaar gepraat en de set wordt lekker afgesloten met Johnny Cash cover 'Folsom Prison Blues'.

Op het festival vinden we ook veel theater, zo kunnen we bij een snackbar welke is opgericht door ex pornosterren een portie clitterballen of een krokut bestellen, en zijn er de leukste karaoke sessies met Kalash en Nikov. Dan hebben we het nog niet gehad over de kleine feesttenten met afwisselende thema's als een Snor bar en een metal kroeg, maar ook een heuze paardentrailerdiscotheek. Zo zijn er dit jaar 45 theater acts op het terrein te vinden, je hoeft geen muzikaal optreden te zien om je te vermaken op het festival.

De kleine Thunderbolt tent wordt op zijn kop gezet door de psychedelische rock van Scorpion Child. Deze mannen draaien al de nodige jaren mee en lijken maar niet op de grootste podia terecht te komen. Toch biedt dit vijftal een heerlijke show vol psychedelische hardrock waarbij de tent compleet uitpuilt tegen het einde van de show. Een absolute aanrader.

Typhoon treed al om half 4 aan op de main stage in de Apollo tent, wat erg vroeg is gezien de populariteit van deze jongen uit Zwolle. De tent zit namelijk afgeladen vol. De set van een uur gaat snel. Met een rustige versie van Brand Los en dansbare meezingers als 'Bumayé' en 'Zandloper' weet Typhoon het publiek perfect te vermaken. Over oorlog en vluchtelingen heeft Typhoon ook wellicht de beste boodschap die er is; begin met liefde.

Nummers als 'Broodje Nel' kenne natuurlijk alleen uit Rotterdam komen. De Likt is de leukste Nederlandse formatie die je nog niet kent. Het trio levert erg catchy beats en fraaie Rotterdamse songteksten. 'Dat Bedoel Ik' is het onbetwiste hoogtepunt, een erg fijn dansnummer waarbij de teksten blijven hangen.

In de theater tent van Paaspop staan de Ashton Brothers. De show van drie kwartier gaat op hoog tempo, met wat publieksparticipatie er in verwerkt is het erg vermakelijk. Dans, acrobatiek, zang; alles zit in de absurde show. Er moet alleen nog een remedie worden gevonden tegen het oersaaie gezamenlijk meeklappen van het publiek.

FOTOGRAFIE: René Obdeijn  

12345
Danny Vera foto Paaspop 2016 - Zondag Danny Vera foto Paaspop 2016 - Zondag Danny Vera foto Paaspop 2016 - Zondag Danny Vera foto Paaspop 2016 - Zondag Danny Vera foto Paaspop 2016 - Zondag Kenny B foto Paaspop 2016 - Zondag Kenny B foto Paaspop 2016 - Zondag Kenny B foto Paaspop 2016 - Zondag Kenny B foto Paaspop 2016 - Zondag The Gospel Sessions foto Paaspop 2016 - Zondag The Gospel Sessions foto Paaspop 2016 - Zondag The Gospel Sessions foto Paaspop 2016 - Zondag
 
12345
 
festival logo

TRANSITION 2016Dit jaar vond voor het eerst Transition Festival plaats in TivoliVredenburg....

Paaspop

PAASPOP 2016 - VRIJDAG Het festivalseizoen ging ook dit jaar weer van start bij een nieuwe editie...