VERSLAG: 7 Layers Festival 2016

Festivalinfo was aanwezig op 7 Layers Festival 2016 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 26 foto's.

Bekijk de 7 Layers Festival 2016 foto's

VERSLAG: Hiske van Keulen  

7 Layers Festival

Het 7 Layers Festival is een tweedaags festival voor singer-songwriters van over de hele wereld.
Festivalinfo kon er dag 1 bij zijn, hierbij een verslag.

Het 7 Layers Festival is georganiseerd door singer-songwriter Dotan. Hij kondigt dan ook elke artiest met veel liefde aan en vertelt waar hij de zanger/zangeres heeft gevonden, en waarom hij ze zo graag naar zijn festival wilde laten komen.

Het festival opent met Joseph and Maia, uit Mt Maunganui, New Zealand,in Paradiso. Een beetje onwennig staan ze op het podium en hun nieuwe elektrische gitaar die ze net een week hebben, wordt een beetje onhandig aangesloten. Toch staat het optreden als een huis. Ze zingen prachtig en zingen vooral prachtig samen. De sfeer is gezet.

Het is rennen naar het volgende optreden in de kleine zaal in Paradiso voor Brian Deady maar festivalgangers komen teleurgesteld aan: de zaal is propvol!

Dan maar naar de grote zaal, wat ook absoluut geen straf is. Daar staat Luke Sital-Singh, in zijn eentje speelt hij vol overgave op zijn elektrische gitaar en weet met het iets steviger singer-songwriter repertoire het publiek te vermaken.

Op tijd ga ik naar de kleine zaal waar ze inmiddels wat zitplaatsen hebben weggehaald, zodat er meer ruimte is ontstaan. Zo is het hele festival, relaxed, maar goed georganiseerd. En intiem. Zoals Dotan zegt: het festival waar hij altijd zelf graag naar had toe gewild.

Met veel passie kondigt hij daar Gracie Folds aan, een nog heel jonge singer-songwriter geboren in Australië. Dotan vertelt dat hij haar op het spoor kwam via een simpele ouderpromotie: ''Luister eens naar onze dochter!''.

Dat doen we vanavond allemaal met plezier. Folds speelt gitaar en piano en hoe jong ze ook is, ook zij staat op het podium alsof ze al jaren niks anders doet. Ontspannen kletst ze af en toe met het publiek, wat zorgt voor een intieme sfeer. Ook Dotan zie ik in een hoekje staan kijken en luisteren, en vooral, genieten.

Veel mensen blijven staan voor de volgende act in de grote zaal: Frances. De misschien wel nieuwe Adèle, zo wordt ze aangekondigd. Qua stemgeluid doet Frances zeker niet onder aan de superster maar dat hitje blijft uit.

John Joseph Brill zorgt in de kleine zaal voor heel wat lachende gezichten. Deze stoer uitziende rocker praat over drank en van bil gaan, en drinkt af en toe een slok uit zijn blikje bier. Het contrast met zijn gevoelige muziek en dito stem kon dan ook niet groter zijn.

Een bekende naam op het programma is Rhodes, die in z'n eentje de grote zaal weet te betoveren. Alles klopt aan dit optreden; het goed verzorgde licht, de glas in lood ramen van Paradiso, de stem. Het maakt Rhodes een kunstwerkje om naar te kijken.

Het laatste optreden van de avond is van de Britse Dan Owen. De singer-songwriter had geen tijd voor een soundcheck maar dat lijkt een staande ovatie niet in de weg te staan. Met gitaar en mondharmonica brengt hij net zoveel passie over als een 4-koppige band. Wat een bijzondere afsluiting van deze eerste dag 7 Layers.

FOTOGRAFIE: Hiske van Keulen  

123
 foto 7 Layers Festival 2016 Joseph & Maia foto 7 Layers Festival 2016 Joseph & Maia foto 7 Layers Festival 2016 Joseph & Maia foto 7 Layers Festival 2016 Luke Sital-Singh foto 7 Layers Festival 2016 Luke Sital-Singh foto 7 Layers Festival 2016 Luke Sital-Singh foto 7 Layers Festival 2016 Gracie Folds foto 7 Layers Festival 2016 Gracie Folds foto 7 Layers Festival 2016 Gracie Folds foto 7 Layers Festival 2016 Gracie Folds foto 7 Layers Festival 2016 Frances foto 7 Layers Festival 2016
 
123
 
festival logo

KADEPOP 2016Kadepop 2016 Op het Suikerunie terrein werd het festival seizoen in...

festival logo

FESTIVAL DE OPENING 2016 Deze week was het weer tijd voor Festival de Opening in Emmen. Festivalinfo...