VERSLAG: Beatstad Festival 2007

VERSLAG: Léon Kopijn  

Beatstad Festival 2007

Beatstad is inmiddels een jaarlijks terugkerend festival in de hofstad. Wat ooit begon als een ‘klein’ Haags feestje, begint zich nu te ontwikkelen tot een van de grootste muziekevenementen van Nederland. Voor Festivalinfo een reden om af te reizen naar Den Haag.

De organisatie heeft voor de derde editie alles uit de kast getrokken. Niet alleen grote namen uit de Nederlandse muziekscène zullen vanavond spelen, maar zelfs een van de grootste uit de hele wereld. Niemand minder dan Pink sluit het Beatstad Festival af!

2000 kaarten zijn extra in de voorverkoop gegaan voorafgaand aan het festival. Dit betekent dat 45.000 muziekliefhebbers naar het malieveld zullen komen. En daarmee hikt het aantal bezoekers toch wel dicht tegen festivals als Lowlands aan. (Al gaat een vergelijking met dergelijke festivals nog niet op)

Beatstad verbindt zich elk jaar aan een goed doel, € 1,00 van elk verkochte kaartje gaat naar dit goede doel. Dit jaar is een bedrag van € 45.000 opgehaald voor het Rode Kruis.

Opener is dit jaar zeker een hele grote, maar toch een kleine man. Roel van Velzen opent Beatstad 2007. Met het nodige enthousiasme is het, vanaf begin af aan gevulde malieveld, makkelijk mee te krijgen. Iedereen swingt en zingt gezellig mee met de liedjes van, Van Velzen. Nummer als ‘Deep’ en ‘Baby Get Higher’ ontbreken natuurlijk niet. Van Velzen is vanavond in goede vorm en daarmee een waardige opener voor dit feest.

Na het pianospel van Roel is het aan Ilse de Lange om haar kunsten te vertonen. Helaas komt de muziek niet helemaal over vanavond. Een groot deel van de mensen maakt nuttig van de gelegenheid gebruik om even wat te eten en gezellig te kletsen. De echte fans gaan hier ook helemaal uit hun dak. Hoe bedoel je, voor ieder wat wils!?

Op een Haags feestje kan natuurlijk geen Haagse band ontbreken. Daarom maakt Di-Rect zijn opwachting om als derde band, het inmiddels tot de rand gevulde malieveld, te laten springen. De show die neergezet wordt is echter niet de beste die we gezien hebben van deze Hagenezen. 45.000 man zie ik hier dan ook niet springen, een kleine menigte vooraan doet flink mee, maar de relaxte sfeer die is ontstaan tijdens Ilse de Lange blijft nog even hangen. Na ongeveer drie kwartier houden de mannen het voor gezien. Hun kunstje is gedaan.

Pink sluit zoals eerder vermeld het feestje af, maar zij laat erg lang op zich wachten, bijna een uur. Maar dan krijg je ook wat, een uur wachten staat gelijk aan een uur en vijftien minuten plezier met Pink en band. Wat een supershow, hoewel de zangeres heel veel tekst overlaat aan haar achtergrondkoortje. Nummers als ‘Trouble’, ‘Don’t Let me Get me’ en ‘Just Like A Pill’ komen in no time voorbij. Het lijkt snel afgelopen maar wanneer na een klein uur het rustige ‘dear Mr. President’ wordt ingezet horen we toch echt zo'n 45.000 man meezingen. Een kippenvel moment. Pink komt nog terug met een korte toegift, ‘Get the party started’ is het laatste nummer dat gespeeld wordt vanavond. Een groot feest waarbij het malieveld inmiddels wel een centimeter of 2 is ingezakt door het vele gespring van alle mensen.

De grote lichten gaan aan en presentator Dennis Weening sluit het festival af. Na ongeveer 20 minuten is het gewoon weer een groot veld, met weliswaar een podium en dergelijke erop. Gek eigenlijk, hoe snel 45.000 mensen weg kunnen zijn…

 
festival logo

FESTIVAL DEBESCHAVING 2007Een groeiend festival in het midden van het land de Leidsche Rijn. Met zoveel...

festival logo

FLEVO FESTIVAL 2007 Jaarlijks wordt tegelijk met Lowlands op het landgoed Velder in Liempde het...