VERSLAG: Motel Mozaique 2017 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Motel Mozaique 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 72 foto's.

Naar het Motel Mozaique 2017 - Vrijdag verslag
Bekijk de Motel Mozaique 2017 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Motel Mozaique - Zaterdag

Het Rotterdamse festival Motel Mozaique is een bijzondere. Op de meest bijzondere locaties in het centrum van Rotterdam kan de festivalganger genieten van niet de grote publiekstrekkers, maar bijzondere artiesten die oprecht mooie muziek maken. Festivalinfo was ook deze editie weer bij.

De zon laat zich goed zien vandaag, wat een gunstige factor is voor de drukte op het Plaza Mozaique, dit jaar voor het eerst op het Eendrachtsplein in het centrum van Rotterdam. Al vroeg in de middag zitten bezoekers met een drankje en een goeie burger te genieten van het lente zonnetje. En muziek natuurlijk! Het podium op Plaza Mozaique, gerund door de Popunie, wordt gevuld met veelbelovende vrouwelijke acts als het elektronica duo DOOXS en de bizar aanstekelijke hiphop-tronica van Junglebae. Ook als je geen kaartje hebt voor het festival kom je op dit gratis toegankelijke festivalhart meer dan genoeg aan je trekken.

In de Rotterdamse Schouwburg begint het programma met de pianist Joep Beving. Eerder deze week betoverde hij een overvolle Paradiso al met zijn composities maar ook hier in de Schouwburg is het weer raak. De zaal zit vol wanneer Beving het podium oploopt en plaatsneemt achter de piano. De Motel Mozaique-er laat hiermee zien niet vies te zijn van een intense luistersessie, want dat krijg je met Joep. Het liefst zo min mogelijk applaus en geklets tussen de stukken; het ene prachtige stuk volgt het andere. Het laatste nummer is dan ook geweldig gekozen. Zijn vingers raken in hoog tempo de toetsen en brengt het optreden tot een energiek hoogtepunt waardoor je zowel uitgerust als opgewekt de zaal verlaat. Die nieuwe plaat kan niet anders dan een succes worden!

Onze volgende stop is een nieuwe MoMo locatie. De Armenius kerk was eerder vandaag al decor voor de gratis toegankelijke 3voor12 sessies maar nu is het de beurt aan de Britse singer-songwriter met band Novo Amor om het officiële programma af te trappen.

Hoewel Novo Amor tot nu toe wordt aangekondigd als singer-songwriter is hij eigenlijk al niet meer los te zien van zijn band. De tweede stem van producer Ed Tullet is onmisbaar om de sound vol te laten klinken. We zouden zelfs kunnen stellen dat zijn stem mooier, voller en beter klinkt dan die van de frontman. Maar net als tijdens Eurosonic klinkt Novo Amor magisch. Het samenspel, de cover van 'Welcome To The Jungle' en de sfeer van een kerk maakt het optreden van de act wederom bijzonder.

We pakken nog een stukje mee van de indierock band Mauno in de mooiste locatie van het festival, de Paradijskerk. Hoewel de zangeres een prachtige 90's grunge stem heeft valt de rest een beetje weg in de grote ruimte. Mauno pingelt en valt niet bij te houden als het gaat om tempo en volume. Dit is precies wat de band wil. Mauno houdt met niks rekening behalve zichzelf; ze spelen zoals het voor hen goed klinkt. Het is verrassend en houdt je wakker maar toch hadden we dit liever in een zaal als Rotown gezien. De kerkbanken zijn nou eenmaal niet geschikt om op het puntje te zitten van muzikale spanning.

Het publiek vindt later weer de weg terug naar de Paradijskerk. Er vormt ruim voor de deur open gaat een lange rij voor de afsluiter van de avond. Singer-songwriter Isaac Gracie bleek eerder op de dag een nogal nerveuze indruk te hebben gemaakt tijdens een 3voor12 sessie. Daar is in de Paradijskerk niks meer van over! De 23-jarige Brit speelt hooguit 3 kwartier maar dat is genoeg om de overvolle kerk totaal te betoveren met zijn simpele doch indringende teksten en emotionele vibrato in zijn stem. Na afloop mengt hij zich snel tussen zijn eigen publiek om zich een weg te banen naar Rotown want zoals hij zelf al zei tijdens de show: ''Go see The Lemon Twigs''.

FOTOGRAFIE: Anja de Bruijn   Bart Notermans  

123456
Isaac Gracie foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Isaac Gracie foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Isaac Gracie foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag The Sweet Release of Death foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag The Sweet Release of Death foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag The Sweet Release of Death foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Tamino foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Tamino foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Tamino foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Junglebae foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Junglebae foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag Junglebae foto Motel Mozaique 2017 - Zaterdag
 
123456
 
festival logo

TRANSITION FESTIVAL 2017TivoliVredenburg werd vanavond overgenomen door het Transition Festival....

Motel Mozaique

MOTEL MOZAIQUE 2017 - VRIJDAG Het Rotterdamse festival Motel Mozaique is er een van bijzondere locaties met...