VERSLAG: Vengeance Fest 2007

VERSLAG:

Vengeance Fest 2007

Nadat in maart van dit jaar Born From Pain, First Blood en The Setup de Pul flink op trillen zette is het deze keer tijd voor een paar andere bands. First Blood is weliswaar wederom aanwezig maar zat andere nieuw bands ertussen.

Het Vengeance Festival heeft alweer een beruchte geschiedenis achter de rug. Zou eerst Modern Life Is War komen afgelopen zomer, werken die lui niet door in de studio waardoor de desbetreffende tour werd afgezegd. Kwam eerst Catherine, toen kwam In Blood We Trust maar toch moest programmeur Jelle ’s morgens vroeg nog Human Demise uit hun bed bellen omdat In Blood We Trust toch niet kon komen.

Om 3 uur zondagmiddag begint de eerste band. De zaal staat al goed gevuld en zoals bijna altijd hangt er een relaxt sfeertje in De Pul. De eerste band is Make Them Suffer. Deze band is afkomstig uit Noord- Brabant en Limburg en ging vroeger door het leven als De Leipe Boys Crew. Na een naamsverandering staan ze vandaag tussen de wat grotere namen op het podium. Een lekker opwarmertje voor deze middag. De zaal druipt vol, de mensen beginnen aan het eerste laatste pilsje van het weekend en geven een gemeend applaus wanneer Make Them Suffer het podium afstapt.

Na een paar wisselingen in het tijdschema en de speelvolgorde is het tijd voor Human Demise als tweede band. Deze heren zijn, zoals hierboven genoemd, vanmorgen nog uit bed gebeld. Desalniettemin staan ze wakker op het podium. Deze band komt ook al uit Noord- Brabant en heeft mede hierdoor ook al vaker in de Pul gestaan. Ze zien het vandaag een beetje als een leuke kans om te spelen. Na verschillende grotere festivals deze zomer stelt het vandaag allemaal niet veel voor lijkt het. Human Demise doet hun ding. Ze mogen dan wel strak spelen maar overtuigend, emotioneel, pakkend of hoe je het ook wilt noemen is het zeker niet. Vlug verder naar de volgende band.

‘This is probably our last show ever so you better make this a good farewell show’. Oftewel; CDC betreedt het podium. Naar eigen zeggen voor waarschijnlijk de laatste keer. Dan gaat het eindelijk los op de dansvloer. De benen, armen en alle bijhorende lichaamsdelen vliegen in de rondte en CDC krijgt een waardige laatste show. ‘My Vicotory’ en ‘Better Of Dead’ worden luidkeels mee gebruld. Jammer dat deze heren stoppen, maar mochten ze nog ooit terug keren dan zullen ze op wat meer zieltjes kunnen rekenen.

Hierna is het de beurt aan Enemy Ground om de tot nu toe beste band van de dag te overtreffen. Deze jongens, ook al uit Noord-Brabant, vullen in Duitsland grotere zalen als De Pul in hun eentje maar vandaag zullen ze toch even down- to- earth worden gezet. Een onprofessionele show zorgt ervoor dat we dit optreden snel zullen vergeten. Na een kapotte gitaar, een andere kapotte geleende gitaar en een uiteindelijk gitaarloze gitarist speelt Enemy Ground maar gewoon door. Volgende keer die gitaar vast houden want hier wordt niemand wijzer van.

Een nadeel van een festival zoals dit is dat het zich ook afspeelt tijdens de klok van 6 uur. Dat betekent in Nederland; voerdertijd. Oftewel, de shoarmatent naast de Pul wordt bezet door alle aanwezige hardcore liefhebbers. Aan Since The Flood de ondankbare taak om tijdens deze tijd toch te spelen. Since The Flood reist al heel de tour mee met First Blood en Full Blown Chaos. Vandaag zijn ze een keer geen opener maar een van de grotere namen, toch is deze band aan onze neus, of moet ik zeggen mond, voorbij gegaan.

Na een goedgevulde maag en de weggespoelde knoflook lucht is het tijd voor First ‘Fucking’ Blood. Deze heren stonden dit jaar al eerder in de Pul en zette toen een overtuigende set neer. Carl vraagt nog even wie er ook al aanwezig waren in maart en dan gaan bijna alle handjes de lucht in. ‘That’s nice to see’. First Blood speelt wederom overtuigend en de lekkere lomp hardcore van deze mannen weten het dansritme wat CDC heeft achter gelaten weer op te pakken. ‘Victim’ en ‘Suffocate’ worden gebombardeerd als dansnummer. De laatste twee nummers genaamd ‘Next Time I See You’ en ‘First Blood’ zorgen voor een hoop gespring en geclaim van de microfoon. Meezingen geblazen en na de hand maar afkoelen.

Heavy Lies The Crown is het nieuwe album van Full Blown Chaos. De reden voor deze tour dus. Met ‘Apocalypse’ en het nieuwe nummer ‘Firefight’ begint deze band. Ray laat nog even duidelijk zien dat hij een zanger is met een flinke bierbuik en trekt zijn vest uit. Thank god houdt hij zijn t- shirt wel aan. Toch druipt de zaal langzamerhand leeg. Full Blown Chaos overtuigt niet en de mensen moeten morgen ook weer werken en naar school. Na ‘Wake The Demons’ en afsluiter ‘Life Of Sorrow’ springen de mannen van Full Blown Chaos van het podium af om er maar een gezellige avond van te maken.

Gezellig is het sleutelwoord voor deze middag. Helaas vielen de bands een beetje tegen. First Blood en CDC waren overtuigend, de rest van de bands waren leuk voor de liefhebber. Nu wordt het toch maar eens tijd dat Modern Life Is War naar De Pul komt. Deze mannen staan ook nog steeds op de planning. To Be Continued, Vengeance Festival 2008?

 
festival logo

TMF AWARDS 2007Op onze Nederlandse awardshow stonden dit jaar ook weer de nodige binnen en...

festival logo

METAL FEMALE VOICES FEST 2007 Een jaarlijks georganiseerd festival voor metalbands met vrouwelijke een...