VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 68 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2017 - Vrijdag verslag
Naar het Down The Rabbit Hole 2017 - Zondag verslag
Bekijk de Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag

Terwijl de wolken zich verzamelen boven De Groene Heuvels maakt het publiek zich op voor de tweede dag Down The Rabbit Hole. De zaterdag zit vol met interessante acts dus de festivalganger heeft het er moeilijk mee. Warhaus of Spinvis, Benjamin Clementime of Moss? Dit is de zaterdag van Down The Rabbit Hole 2017.

Met de geweldige show van Moderat nog in ons achterhoofd begeven we ons naar de Teddy Widder voor de Engelse producer SOHN. Een prima keuze, zo blijkt! Het publiek wiegt heen en weer terwijl Chris Taylor, de man achter SOHN, met zijn zwoele stem en pianospel het publiek betovert. En dan zet hij de energie in die we nodig hebben om de dag te beginnen. Een paar harde beats maakt het publiek wakker en geeft de show een fijne balans. Dat de track ‘Lights’ volledig verkeerd begint is dan ook snel vergeven; de sympathieke SOHN heeft de Teddy Widder gewonnen.

Na een korte pauze bij de Hotot met de zwoele stem van Bazart frontman Mathieu Terryn op de achtergrond vinden we onze weg weer terug naar de Teddy Widder voor de show van Spinvis. Erik de Jong weet zijn oeuvre op een prachtige manier neer te zetten en het publiek te verleiden zonder het geforceerd te maken. Het publiek en ver buiten de tent hangt letterlijk aan zijn lippen en zingen uit volle borst het mooie ‘Ik Wil Alleen Maar Zwemmen’ mee. Ook deze versie van ‘Een Kindje van God’ grijpt zelfs de achterste rijden goed.

Van de tekstuele hoogstandjes van Spinvis naar de feelgoodpop van de Britse zangers Nao. Ze is dit jaar de meest onvervalst poppy act is van het programma en we zouden het graag meer willen zien! De show is vrolijk, dansbaar en energiek, net als de zangeres zelf. Nao beweegt zwoel over het podium en haar hese stem bereikt noten die door de simpele festivalganger amper na te bootsen zijn. De Mura Masa hit ‘Firefly’ en haar eigen succes nummer ‘Bad Blood’ brengt de tent tot een stomend hoogtepunt. Je kunt niet anders dan met een glimlach de rest van de avond in gaan!

De grote afsluiter van de zaterdagavond is Fleet Foxes. Een riskante keuze van het festival, zo blijkt als tijdens het optreden de Hotot bij elk nummer leger wordt. Na hoogtepunten als Typhoon en het zomerse feestje bij Nao wil het publiek de spanning opbouwen en dat lukt niet bij Fleet Foxes vanavond. De aandacht wordt niet vastgehouden hoewel het oudere werk zoals ‘He Doesn’t Know Why’ en ‘White Winter Hymnal’ het beter doen. Op de helft van de set is het duidelijk dat een groot deel van het publiek richting de show van Nicholas Jaar vertrekt, we geven ze geen ongelijk.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

123456
Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Fleet Foxes foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Benjamin Clementine foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Benjamin Clementine foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Benjamin Clementine foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Benjamin Clementine foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag Soulwax foto Down The Rabbit Hole 2017 - Zaterdag
 
123456
 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2017 - ZONDAGDe laatste dag van down The Rabbit Hole 2017 in beeld.

Down The Rabbit Hole

DOWN THE RABBIT HOLE 2017 - VRIJDAG De vrijdag van Down The Rabbit Hole 2017 vind je hier!