VERSLAG: WOO HAH! Festival 2017

Festivalinfo was aanwezig op WOO HAH! 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 34 foto's.

Bekijk de WOO HAH! Festival 2017 foto's

VERSLAG: Jochem Boom  

12

Dag één kent moeizame start en zwoel einde

Het klinkt als een gouden combinatie. De mainstage wordt geopend door een greep uit de YouTube elite. Veel meer dan de eerste paar rijen komen echter niet in beweging door Braz en consorten. Aan de andere kant van het lekker compacte terrein laat Tasha The Amazon ruim twintig minuten op zich wachten. Daarna komt het ook nog eens moeizaam op gang. De track Gasoline komt iets beter uit de verf, maar echt van het podium wil het niet spatten.

Waar het wel spettert is buiten. Doodzonde dat het afgelegen en niet overdekte Concrete Garden daardoor niet meer dan een hangout is voor rokers en verdwaalde mensen. Benji B zet namelijk rond het avondeten een solide set neer waar hiphop vloeiend overgaat en samensmelt met soul en uk-house.

Een opvallend gemis is de SMIB crew. Achter elkaar staan Ray Fuego en Yung NNelg echter solo in de FunX tent geprogrammeerd. Ware het niet dat Fuego deze in een mum van tijd tot de grond toe afbreekt. Hij blijkt een volksmenner eerste klas. De halve tent verandert in een kolkende moshpit, wat een deel van het publiek blijkbaar toch afschrikt, want na een half uur is slechts de harde kern over. Een punkshow pur sang, waar niet de muziek, maar het feest de hoofdtoon voert. Daarvan zijn er sowieso veel dit weekend. Op vrijdag gaat het na Fuego het hardst los op de jongste Atlanta telg Playboi Carti.

Op zaterdag is Nederland een stuk minder succesvol. Met zijn populairiteit dwingt Kempi twee sitdowns af, nog voor hij twintig minuten te laat op het podium verschijnt. Ook Gucci Mane heeft geen horloge om. Zijn status rechtvaardigd dat enigszins. Hij was de pionier van de hiphop trap uit Atlanta, en zat drie jaar vast wegens drugs en wapenbezit.

Dankzij die historie is het veld voller dan vol gestroomd. De tijd blijkt hem echter ingehaald te hebben, want zo hard als de andere producties op dit festival en de scherpte van de raps wordt het bij Gucci Mane nergens. Richting de avond gaat het tempo omlaag met de r&b van Post Malone. Met na hem ook nog Drake protegé Bryson Tiller is het veld verzekert van een onweerstaanbaar zwoele avond waar verliefde stelletjes en flirtende singles heerlijk op gaan.

12

FOTOGRAFIE: Bogdan Khromov  

123
Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Alex Megas foto WOO HAH! Festival 2017 Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Alex Megas foto WOO HAH! Festival 2017 Alex Megas foto WOO HAH! Festival 2017 Kringili foto WOO HAH! Festival 2017 Alex Megas foto WOO HAH! Festival 2017 Woenzelaar foto WOO HAH! Festival 2017 Mocromaniac foto WOO HAH! Festival 2017
 
123
 
festival logo

METROPOLIS FESTIVAL 2017Dit weekend was Festivalinfo ook aanwezig bij het Metropolis Festival in...

Indian Summer 2017

INDIAN SUMMER FESTIVAL 2017 - ZATERDAG Dit weekend vond het Indian Summer Festival plaats. Festivalinfo ging langs...