VERSLAG: Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag

Naar het Amsterdam Dance Event 2017 - Vrijdag verslag

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag

Martin Garrix - All Ages

Als je wordt verkozen tot nummer één DJ in de wereld dan moet je wel populair zijn onder een brede groep. Martin Garrix is naast het mainstream dance-publiek ook geliefd bij héle jonge muziekliefhebbers. Omdat je bij dance events meestal minstens 18 jaar oud zijn jaar oud moet zijn introduceerde de 21-jarige DJ vorig voor het eerst een All Ages show.. en met succes! En daarom is het dit jaar terug. Van 19:00 tot 21:00 kunnen kinderen met hun ouders deze zaterdag van zijn muziek genieten in Amsterdam Rai.

Dat er rekening is gehouden met de jonge doelgroep is bij binnenkomst al te merken. Naast grote merch-stands zijn er ook snoepkramen. Veel fans hebben petjes en shirtjes gekocht met het “+x logo” van Martin Garrix. Het is eigenlijk een beetje K3 maar dan iets stoerder hoe het er aan toegaat.

Voordat de grote headliner begint draait er in het midden van de zaal een andere DJ. De grote menigte loopt hier echter voorbij om een plekje dichter bij het podium te bemachtigen. Alle VIP-decks zitten tot de nok toe vol.
Dan is het moment daar. Martin Garrix verschijnt en de uitgebreide lichtshow gaat AAN. Wat een ontzettend vette opstelling. LED-schermen in de vorm van een kruis worden van beelden voorzien en de vlammen, rookmachines en flitsen zijn niet bij te houden.

Doordat ervoor al achtergrondmuziek werd gedraaid is het even schakelen tussen passief luisteren en actief in de muziek van Garrix meegaan. Sowieso is het apart om met z’n allen naar een DJ te staan kijken in plaats van op een dansvloer te genieten van wat er gedraaid wordt.
Garrix start met een groot aantal pompende nummers en heeft voor het publiek af en toe een aanmoedigingswoordje over. De muziek blijft een qua energie erg hetzelfde en daardoor is de rek er op den duur een beetje uit.

Ter afwisseling wordt ‘One More Time’ van Daft Punk gedraaid. Bij dit nummer is de gemiddelde leeftijd van de zaal echt te merken en verslapt de aandacht. Er worden af en toe nog meer “oude” klassiekers ingezet zoals ‘Hey Boy Hey Girl’ van Chemical Brothers. ‘Seven Nation’ van The White Stripes wordt wel herkend door de jeugd. Al wordt er hier die tekst over Duitsers op gescandeerd.

De producties van Garrix met vocalen vallen het meest in de smaak. Alle meiden in het publiek kunnen deze meezingen. Zijn recente hits met Bebe Rexha (‘In The Name Of Love’) en Dua Lipa (‘Scared To Be Lonely’) leveren daarmee de mooiste momenten op. Natuurlijk komt zijn doorbraakhit “Animals” ook voorbij met een flinke dosis aan special effects.

Twee uur lang is best een tijd voor zo’n “concert” en ouders staan te wachten tot het af is. Wanneer Garrix klaar is neemt Julian Jordan het over en die gaat vrolijk met dezelfde soort stampende muziek verder. Het grootste deel van het publiek vindt het echter wel mooi geweest en haalt nog even een patatje of gaat richting de uitgang.

Met zo’n uitverkochte show heeft Martin Garrix de jonge fans een onvergetelijke dag bezorgd al had er hier en daar wel meer interactie met het publiek bij gemogen.

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

12
Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag  foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag  foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag Kiasmos foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag  foto Amsterdam Dance Event 2017 - Zaterdag
 
12
 
festival logo

LONDON CALLING #2 2017 - ZATERDAGDe tweede dag van London Calling's 25 jarig jubileum hier in beeld.

Amsterdam Dance Event Logo

AMSTERDAM DANCE EVENT 2017 - VRIJDAG Op de derde dag van het Amsterdam Dance Event was Festivalinfo aanwezig bij...