VERSLAG: Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag

Festivalinfo was aanwezig op Eurosonic Noorderslag 2018 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 54 foto's.

Naar het Eurosonic Noorderslag 2018 - donderdag verslag
Bekijk de Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Eurosonic Noorderslag 2018 - woensdag

Op de eerste dag van Eurosonic staan er artiesten uit verschillende landen op het programma. In de Groningse binnenstad zijn bijna alle podia in de ban van het showcase-festival.

De grote internationale pop-belofte op ESNS is dit jaar Sigrid. De Noorse zangeres is vanavond te vinden in de Stadsschouwburg. Eerder op de avond mocht ze al een EBBA Award in ontvangst nemen als beste nieuwkomer van haar thuisland. Door het succes van haar single "Don't Kill My Vibe" is dat meer dan verdiend.

Jonge fans hebben zich voor bij het podium verzameld maar ook de grijze hoofden van ouders zijn er te vinden. Met een flinke glimlach dartelt de 20-jarige Sigrid over het podium. Ze geniet klaarblijkelijk met volle teugen van haar show en haar plezier werkt aanstekelijk op het publiek. Ook haar band geniet mee en af en toe hupst de zangeres naar de drummer of de bassist toe voor een gezamenlijk dansje. Tussen de nummers door vertelt ze persoonlijke anekdotes en ook tijdens de nummers maakt ze veel contact met haar publiek. Haar vibe is zeker niet te smoren hier in Groningen en zal hoogst waarschijnlijk de komende jaren vaker naar Nederland gebracht worden.

De one-man band Vurro speelt vanavond in Huize Maas. De Spanjaard heeft een skelettenkop van een geit als masker en speelt tegelijk op een piano en een orgel met zijn handen. Zijn voeten regelen de drums en zijn hoorns daarvan de crashes. Om zijn armen zitten belletjes en in zijn masker zit een microfoon verborgen. Na wat opstartproblemen komt de show op gang.

Zijn rock & roll boogie werkt goed op de lallende menigte. Af en toe zakt de show door technische problemen een beetje in. Toch is het een erg vermakelijke gimmick om naar te kijken.

Als je iets unieks doet zoals Gospel en Metal mengen dan heb je al een paar punten voorsprong. Als je dat ook nog eens superstrak doet dan scoor je een volledige homerun. De Amerikaanse band Zeal and Ardor staat vanavond in een afgeladen Huize Maas.

Onder leiding van zanger en gitarist Manuel Gagneux zit de show vol met strakke breakdown-riffs gekoppeld aan felle stroboscooplichteffecten. De band blaast het publiek keer op keer om ver om vervolgens samen een blueslied te zingen. De dynamische muziek is live feller dan op de plaat.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso   Anne-Marie Kok  

12345
Tom Walker foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Tom Walker foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Tom Walker foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Tom Walker foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Tom Walker foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag The Dawn Brothers foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag The Dawn Brothers foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag The Dawn Brothers foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Luwten foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Luwten foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Luwten foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag Luwten foto Eurosonic Noorderslag 2018 - Woensdag
 
12345
 
festival logo

DE VRIENDEN VAN AMSTEL LIVE 2018De 20e editie van De Vrienden van Amstel LIVE! De grootste Amstelkroeg van...

festival logo

538JINGLEBALL 2017 538 zet al een aantal jaar in het kader van 538JingleBall de grootste dj's in...