VERSLAG: Rock Werchter 2019 - zaterdag

Naar het Rock Werchter 2019 - vrijdag verslag
Naar het Rock Werchter 2019 - zondag verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Rock Werchter 2019 - dag 3

Als ik om 7:00 naar de dixi strompel met een overvolle blaas is het al behoorlijk warm. Dat beloofd wat! We doen het vandaag langzaam aan. Met bier, maar ook met het in de brandende zon of in een bloedhete tent staan. Beirut kabbelt aan ons voorbij, terwijl we ons opmaken voor Donny Benét. Donny wie?! Bennet? Beneet? Is dit een grap? Donny ziet er in ieder geval uit als een grap. Kalend met een enorme mat en een outfit uit de boedel van Miami Vice. Hij speelt cliché disco uit de jaren 80, gebruikmakend van de aller lulligste geluiden uit een casio keyboard. Ok een grap dus. Dat dachten ook onze Belgische vrienden die voor het podium na elk nummer ‘Donny Donny Donny!’ staan te schreeuwen. Maar wacht eens even. Is dit wel een grap? Donny is bloedserieus en wat hij speelt doet hij goed en met overgave. Verwarrend hoor.

Bear’s Den is wel echt een serieuze act met een melancholische ondertoon die een prima show neerzetten waar je in alle rust naar kunt kijken en luisteren. Verfrissend bij deze temperaturen. Dat warmte geen reden hoeft te zijn om je feestje te laten verslappen bewijst Macklemore direct daarna. We gaan zweten! En hij krijgt het voor elkaar. Het hele veld komt in beweging door zijn aanstekelijke enthousiasme. Dat we muzikaal weinig nieuws of opwindends horen nemen we voor lief.

Van muziek kun je alsnog genieten bij Florence + the Machine als je daarvan houdt tenminste. Ze fladdert over het podium zonder ooit buiten adem te raken en weet te intrigeren met haar zuivere stemgeluid.
Intrigerend is ook Damon Albarn met The Good, The Bad & The Queen. Hij heeft een pafferige kop gekregen en ziet eruit alsof hij het heel warm heeft, of een hevige kater heeft. Wellicht beiden want hij legt de show stil om een drankje te krijgen, maar niet the hydrating kind, maar een Belgisch biertje. Muzikaal is het wel degelijk overtuigend en het speelplezier straalt ervan af.

De afsluiter van vandaag is Mumford & Sons en ik zou daar een mooi verhaal over kunnen typen, maar de waarheid is: deze muziek zit in mijn allergiezone. Sorry daarvoor, u bent beter af met andermans mening. De temperatuur zakt langzaam en wij gaan lekker kip kluiven met de slotact als achtergrondmuziek.

 
festival logo

ROCK WERCHTER 2019 - ZONDAGRock Werchter pakt ook in 2019 weer uit met een gigantische line-up....

Rock Werchter 2019

ROCK WERCHTER 2019 - VRIJDAG Rock Werchter pakt ook in 2019 weer uit met een gigantische line-up....