ARTIEST: Beirut

Uit: New York - Amerika

Beirut is een door Zach Condon opgerichte band en heeft als thuisbasis New York. De muziek van Beirut valt in de categorieën Indie, Folk en Pop.

Op jonge leeftijd verlaat Zach Condon school en vertrekt naar Europa. Hij verblijft o.a. enige tijd in Amsterdam. Daar komt hij in contact met traditionele Balkan muziek. Bij terugkomst in Amerika schrijft hij de nummers voor het eerste album van Beirut. In 2006 wordt dit album, Gulag Orkestar, uitgebracht bij Ba Da Bing. In de nummers op dit album klinkt duidelijk de invloed door van Oost-Europese Zigeunermuziek. Hetzelfde jaar waarin Gulag Orkestar wordt uitgebracht volgt ook nog een tweede album, Lon Gisland.

Na een tussen-album, Pompeii EP, met ouder werk van Zach Condon volgt in oktober 2007 het album The Flying Club Cup. Dit album is geïnspireerd op een verblijf van Zach Condon in Parijs.

OUDE OPTREDENS VAN Beirut

Beijk alle oude (43) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Beirut

OUDE OPTREDENS VAN Beirut

Beijk alle oude (43) oude optredens

FOTO'S VAN Beirut

Foto Beirut te Rock Werchter 2016 - Zaterdag Foto Beirut te Rock Werchter 2016 - Zaterdag Foto Beirut te Rock Werchter 2016 - Zaterdag Foto Beirut te Beirut - 08/04 - TivoliVredenburg Foto Beirut te Beirut - 08/04 - TivoliVredenburg Foto Beirut te Rock Werchter 2016 - Zaterdag
 
Bekijk alle 15 foto's van Beirut

Beirut NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: