VERSLAG: Pukkelpop 2022 - donderdag

Naar het Pukkelpop 2022 - vrijdag verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

We zijn begonnen!

Jeej! We mogen weer naar Pukkelpop! Na een schijnbeweging en een miniversie van het leukste Belgische festival in 2021 kan alles weer.

Chokri en zijn team hebben een aantal slimme wijzigingen aan het terrein aangebracht, waardoor de doorstroom verbetert en er opnieuw meer ruimte ontstaat voor nieuw vermaak. Officieel was Pukkelpop altijd een driedaags festival op donderdag, vrijdag en zaterdag. Later schoof het een dagje door en gaandeweg werd de avond voor de eerste dag steeds meer een vierde festivaldag. Inmiddels kent de donderdag een serieuze programmering, al is het terrein nog niet volledig geopend.

Froukje trekt de dancehall voor driekwart vol met haar liveband en dat maakt het verschil. Het is een strakke geoliede show. Froukje is geen slechte zangeres, maar met een live band als dit wordt ze wel de zwakkere schakel. Ze zijn duidelijk gevormd door het afgelopen festivalseizoen en bespelen de dancehall op professionele wijze.

Cisco FM zet de klok 25 jaar terug met onvervalste club en eurohouse tracks van vinyl in de booth. Toch wordt het nooit ordinair. De nieuwe speakers vallen het meest op. Ze zien eruit als een set jamo’s uit 1990 en passen daarmee perfect bij deze set.

Stikstof bespeelt de dancehall donker en rauw. Het doet denken aan Opgezwolle. Moddervet en het thuispubliek zingt elke track woord voor woord mee.

The Sore Losers denderen als een stoomwals over de club met hun bluesrock. Ze gunnen ons geen moment om op adem te komen en denderen van het ene nummer door in het andere. Deze band is volwassen geworden.

We dansen nog wat in de Boiler Room en maken ons op voor de eerste echte festivaldag.

 
festival logo

PUKKELPOP 2022 - VRIJDAGNa twee jaar stilte op de Pukkelpop-weide is het eindelijk weer tijd voor een...

festival logo

SZIGET 2022 - MAANDAG De laatste dag op Sziget was gevuld met interessante artiesten in de...