VERSLAG: Elrow Town Festival 2022

Festivalinfo was aanwezig op Elrow Town Festival 2022 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 140 foto's.

Bekijk de Elrow Town Festival 2022 foto's

VERSLAG: Sjoert Bakker  

Elrow Town Festival 2022

Met de zon hoog aan de hemel bevinden we ons op Elrow Town Festival 2022. Het internationale dancefestival verhuisde dit jaar van het NDSM terrein in Amsterdam naar recreatiegebied Geestmerambacht bij Alkmaar. Festivalinfo was erbij voor een uitgebreide verslag boordevol foto's.

Het Geestmerambacht lijkt de perfecte locatie te zijn voor het kleurrijke festival. Het Spaanse dance-concept Elrow staat bekend om kleurrijk decor, gekostumeerde toneelspelers en een grote hoeveelheid confetti. Dat wordt allemaal waargemaakt bij het meer en het onderzee-thema komt goed tot z'n recht op de groene heuvels aan het water.

De muziek is helemaal toegespitst op de house- en techno-liefhebber. De bezoekers weten wat ze moeten verwachten en zijn nagenoeg allemaal in festival-outfits naar het festival gekomen. Veel kleur, veel hoedjes en veel gekke zonnebrillen zijn aanwezig. Ook zijn er vriendengroepen die met z'n allen dezelfde Hawaii-shirts aanhebben.

Om het nog feestelijker te maken worden er opblaasbanden en -dieren uitgedeeld. De Elrow-slang hangt bij menig festivalganger om de nek en opblaas-ananassen dienen als zitkussens in de schaduw.

Door de aankleding op dit festival voel je je echt ondergedompeld in een andere wereld. Het hoofdpodium heeft een gigantische octopus als decor en er zweven gigantische walvissen op het terrein. Om de zoveel tijd neemt de crew er een aantal mee aan de wandel. Een mooi gecoördineerde actie om het effect nog groter te maken. Ook bewegen er verklede steltlopers door het publiek die uit Atlantis lijken te komen. Neptunus is duidelijk de inspiratie.

Naast het hoofdpodium en de grote tenten zijn er ook kleinere area's waar DJ's optreden en er zijn spellen als Twister te spelen op opblaaskussens.

Zoals gezegd was het weer erg goed en dat komt de sfeer natuurlijk ten goede. Het festival was uitverkocht en ieder die erbij heeft kunnen zijn heeft ruim kans gehad om er een fantastische dag van te maken. Met de keuze voor Geestmeramabacht heeft Elrow er een prachtige stek bij voor een jaarlijks terugkerend zomerfeest.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

123456789101112
Florentia foto Elrow Town Festival 2022 Florentia foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022 Joëlla Jackson foto Elrow Town Festival 2022 Joëlla Jackson foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022  foto Elrow Town Festival 2022
 
123456789101112
 
festival logo

APPELPOP 2022Appelpop sluit ook dit jaar weer het festivalseizoen af. In Tiel is het weer...

Bluesrock Festival Tegelen logo

BLUESROCK FESTIVAL TEGELEN 2022 Na 2 jaar verplichte pauze was de belangstelling voor het evenement beter dan...