VERSLAG: Hello Festival 2023

Festivalinfo was aanwezig op Hello Festival 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 77 foto's.

Bekijk de Hello Festival 2023 foto's

VERSLAG: Anjelica Hollen  

Hello Festival, 10 juni 2023

Op zaterdag 10 juni strijkt een uitverkocht Hello Festival wederom neer aan de Rietplas in Emmen. Het is een bloedhete dag, maar dat houdt bezoekers niet tegen om al vroeg op de dag aanwezig te zijn op het terrein. Op het hoofdpodium, tegenwoordig ook verscholen in een grote festivaltent, openen Suzan & Freek dan ook al rond half twee het festival. Vervolgens wordt het publiek de rest van de dag een scala aan artiesten voorgeschoteld in een strak tijdschema, die het toch mogelijk maakt om vrijwel alle acts te zien.

Traditiegetrouw staan er ook een aantal coverbands op de affiche. Queen Must Go On, winnaar van het eerste seizoen van het populaire programma The Tribute: Battle of the Bands, trapt af in een bomvolle tent. De band zet een strakke set neer vol Queen-klassiekers, wat ervoor zorgt dat het publiek al vroeg op de dag heerlijk kan meeschreeuwen. De toon is gezet voor local hero Bouke, die binnenkort twee keer te zien is in de Ziggo Dome, maar vandaag ook nog gewoon op Hello Festival. En daar ziet het publiek waarom Bouke & the Elvis Matters Band, ook winnaar van The Tribute: Battle of the Bands, een eigen plek in de Ziggo Dome verdient: de stem en act van Bouke, zijn band, de show: het klopt allemaal.

Son Mieux is gemaakt voor zomerdagen als deze. Het lijkt voor veel bezoekers de eerste keer dat ze in aanmerking komen met de energieke live act, maar overal hoor je hetzelfde geluid: wat een energie. Het publiek wordt aangestoken met de vrolijkheid en tegen het einde van het optreden wordt er tot ver buiten de tent gedanst. De band bewijst wederom hun aantrekkingskracht.

Ook voor Nena stroomt de grootste tent op het terrein goed vol. De inmiddels 63-jarige zangeres speelde onlangs nog een show van drie uur in TivoliVredenburg, maar in haar uur durende set op Hello lijkt ze niet het hele publiek te kunnen overtuigen. Aan haar enthousiasme en stem ligt het niet. Aan haar band en eufre ook niet. Ook het publiek is welwillend en op de eerste rijen wordt enthousiast gesprongen en gedanst. Maar dat enthousiasme bereikt de rest van de bezoekers niet, zelfs niet als hit 99 Luftballons wordt ingezet. Na afloop wordt er vooral gepraat over de planning van de rest van de festivaldag.

Terwijl de keiharde bas van de set van La Fuente nog nadreunt betreedt Krezip het hoofdpodium. Vanaf het eerste nummer hebben de Tilburgers geen enkel probleem om het publiek mee te krijgen. ‘Ik hou van hete shows’, roept zangeres Jaqueline. Daar zijn de meningen over verdeeld, maar het mag de pret niet drukken.

Daarna blijkt tijdens het optreden van Kriss Kross Amsterdam dat er wel degelijk een grote schare jonger publiek op Hello Festival is afgekomen. De tent staat er bomvol mee terwijl het DJ-trio de ene naar de andere hit aan elkaar mixt. Veel van dezelfde gezichten verzamelen zich later voor het podium van Dare Devils, die zich met hun bombastische show vol hits voor de vierde keer waardig afsluiter van het Emmense festival mogen noemen.

Het hoofdpodium wordt afgesloten door Madness. En met hits als Our House, One Step Beyond, It Must Be Love en Night Boat to Cairo bewijst de Britse skapop band zich nog steeds een waardige headliner.

Al met al kunnen bezoekers terugkijken op een hele geslaagde dag. Het festival zit goed in elkaar en heeft voor ieder wat wils. Hoewel er qua food trucks nog wel iets meer variatie kan worden aangebracht. De lat voor de organisatoren ligt hoog na zo’n editie waar alles mee lijkt te werken, maar volgend jaar op 8 juni staat alvast weer in de agenda.

FOTOGRAFIE: René Obdeijn  

1234567
 foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023  foto Hello Festival 2023 Suzan & Freek foto Hello Festival 2023 Suzan & Freek foto Hello Festival 2023 Suzan & Freek foto Hello Festival 2023 Suzan & Freek foto Hello Festival 2023 Suzan & Freek foto Hello Festival 2023
 
1234567
 
festival logo

INTO THE GRAVE 2023, DAG 3Zou Jinjer de status van headliner aankunnen? JA, dat kunnen ze. Een...

festival logo

INTO THE GRAVE 2023, DAG 2 Het was een warme dag waarop vele nieuwe bandjes werden ontdekt, maar ook...