VERSLAG: Sziget 2023 - vrijdag

Festivalinfo was aanwezig op Sziget 2023 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 42 foto's.

Naar het Sziget 2023 - Donderdag verslag
Bekijk de Sziget 2023 - vrijdag foto's

VERSLAG: Andrea Roell  

Dag 2 - Sziget

De tweede dag van Sziget ging op de main stage van start met Easy Life, die een relaxte sfeer met zich mee brachten.
De indiepop band bracht een mix van vrolijke rap/funk/rock ten gehore waar het publiek rustig op mee kon deinen.
Youngr speelde in de Freedome, als one man band achter zijn drumstel en keyboard. Het publiek druppelde rustig binnen maar werd als snel mee gesleept in het enthousiaste optreden.
De Hongaarse band Carson Coma speelde op de mainstage voor een enthousiast thuis publiek, (veld stond vol met luid mee zingende Hongaren). Er was wat ophef in de lokale media omdat tijdens het optreden droeg Giorgio Fekete, de frontman van de band, een roze T-shirt met de nadrukkelijke mededeling: Homofoben zijn homo. Dit klinkt als een duidelijke (politieke) statement die goed past bij het festival, waar bijzondere aandacht aan de situatie van de LHBTQI+ community wordt besteed.
Ik liep daarna even naar de Europe stage waar de jonge honden van Tramhaus speelden, voor een (voornamelijk Nederlands) geïnteresseerd publiek. De punkband wist de sfeer er goed in te zetten, vooral de onstuitbare energie van de zanger was een goede aanvulling op de energieke nummers.
Yungblud stond vier jaar geleden nog in de kleinere Freedome, dit jaar mocht hij voor een uitzinnig publiek op de mainstage rond scheuren.
Loyle Carner, een up and coming rapper uit Londen trad op in de Freedome, met een mix van hiphop, rap, jazz en r&b, waarbij hij de onderwerpen over instutionele rascisme, geweld in de straten maar ook zijn innerlijke worsteling met betrekking tot zijn gemengde achtergrond en afwezige vader verwerkt.
Imagine Dragons is de afsluiter van de avond op de mainstage, waarbij het publiek uitzinnig staat te gillen. (De security mannen stonden met hun vingers in de oren, bovenop de oorbescherming klaar om flauwvallende fans op te vangen voor het podium). Confetti maakten van het geheel een uitbundig feestje!

De bezoekers konden hierna nog verder feesten op de kleinere locaties, waaronder de Magic Mirror, waar Katya Kóv een bijzondere dj set draaide, met visuele ondersteuning van de Mirror Man en companen.

FOTOGRAFIE: Andrea Roell  

1234
Easy Life foto Sziget 2023 - vrijdag Easy Life foto Sziget 2023 - vrijdag Easy Life foto Sziget 2023 - vrijdag Easy Life foto Sziget 2023 - vrijdag Easy Life foto Sziget 2023 - vrijdag Youngr foto Sziget 2023 - vrijdag Youngr foto Sziget 2023 - vrijdag Youngr foto Sziget 2023 - vrijdag Youngr foto Sziget 2023 - vrijdag  foto Sziget 2023 - vrijdag  foto Sziget 2023 - vrijdag  foto Sziget 2023 - vrijdag
 
1234
 
festival logo

HUNTENPOP 2023Huntenpop 2023 werd door het drassige terrein een soort wadlopen. Direct en...

festival logo

PALÉO 2023 Dit jaar was de 46e editie van Paleo Festival in Nyon, Zwitserland. Met 250...