Bradley's Circus

Uit: Tilburg - Nederland    Genre(s): Roots - Rest Roots - blues

Bradley’s Circus bestaat inmiddels 8 jaar en ze reizen land en zee over om hun muziek ten gehore te brengen bij de talloze liefhebbers van deze bijzondere en eigenzinnige band. Bradley’s Circus is een band die zowel in vorm als in sound een eigen invulling geeft aan een muzieksoort die ze zelf typeren als eigentijdse roots muziek. De afgelopen drie jaar zijn ze op tour geweest in Amerika en hebben daar op uitnodiging van wereldproducer John Snyder, een vijfvoudig Grammy Award winnaar, de studioalbums “Bang Bang Wa Wee’s” en “Kickin’ But Not High” opgenomen, waarvan de laatste werd genomineerd voor beste bluesalbum van 2013.
Het circus bestaat uit de zeer getalenteerde en eigenwijze zangeres Mattanja Joy Bradley die een zeer doorleefde stem heeft die geregeld door merg en been weet te gaan. De variatie die zij in haar stem weet te leggen is, op zijn zachtst uitgedrukt, behoorlijk indrukwekkend. Van scheurend naar zwoel & verleidelijk. In 2012 nam ze een blues award mee naar huis voor beste blues vocaliste. Lidewij schittert subtiel ondersteunend, dan weer jagend, dwingend op de harmonica. Zonder meer één van Nederlandse, misschien wel Europese beste vrouwelijke mondharmonica-spelers. Daarnaast zien we gitarist André van den Boogaart die met zijn heerlijke geluid bijzondere "licks" weet te plaatsen die de nummers naar een hoger platvorm trekken. De ritmesectie bestaande uit Joris Verbogt op de contrabas en Beewee Nederkoorn op drums weten de groove neer te zetten en altijd een mooi bedje te spreiden voor de rest.
Bradley’s Circus voegt iets nieuws toe in de markt van de Blues & Roots, ze hebben een eigen stijl gevormd die zowel afwisselend als uniek te beschouwen is, maar die te allen tijde herkenbaar blijft. Er wordt door recensenten over een gouden toekomst gesproken en in Belgie zijn ze al als één van Nederlands beste roots-bands uitgeroepen.

OUDE OPTREDENS VAN Bradley's Circus

  • 24 okt `14
  • 11 okt `14
  • 29 mei
  • 14 - 15   feb
  • 02 nov
  • 19 - 20   okt
  • 25 - 28   jul
  • 05 apr
  • 16 feb `13
  • 25 aug
Beijk alle oude (41) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Bradley's Circus

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bradley's Circus. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bradley's Circus

Beijk alle oude (41) oude optredens

Bradley's Circus NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: