ARTIEST: Mothers Finest

print
mail to friend
Uit: Atlanta, Georgia - Amerika    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - funk

Mother's Finest is een in 1974 door het zangersechtpaar Joyce 'Baby Jean' Kennedy en Glenn 'Doc' Murdock opgerichte Amerikaanse band uit Atlanta, Georgia, waarvan de muziekstijl het beste kan worden omschreven als een mix van rock, pop, funk en soul. Het was bovendien de eerste zwart/blank gemengde Amerikaanse rockband. In Mother's Finest werden de vocale en instrumentale talenten van de bandleden versmolten tot een uniek mengsel van funky en expressieve rock.

Hun eerste, in augustus 1976 uitgebrachte single Fire werd direct een bescheiden hitje in de Verenigde Staten, waar het een Top 100-notering wist te bereiken.

Het debuut-studioalbum "Mother's Finest" uit 1976 wordt door fans en muziekkenners gelijkelijk als hun beste beschouwd en geldt tegenwoordig als een bijzonder zeldzaam object voor verzamelaars. Het bevatte met de ironisch bedoelde song Nigizz Can't Sing Rock'n Roll direct ook het muzikale manifest van de band. (hetgeen leidde tot protesten van een zwarte geestelijke en de omstandigheid, dat de song voortaan niet meer voorkwam in live-optredens van de groep).

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (30) oude optredensreadmore

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mothers Finest. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (30) oude optredensreadmore

FOTO'S VAN Mothers Finest

Foto Mothers Finest te Pinkpop Classic 2008 Foto Mothers Finest te Pinkpop Classic 2008 Foto Mothers Finest te Zwarte Cross 2009 Foto Mothers Finest te Zwarte Cross 2009 Foto Mothers Finest te Zwarte Cross 2009 Foto Mothers Finest te Pinkpop Classic 2008
 
Bekijk alle 7 foto's van Mothers Finestreadmore

Mothers Finest NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

no user avatar
LadyVimes
no user avatar
Syl1971
no user avatar
yogobiker
no user avatar
jokewiesema

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar Gster
Gster
Avatar Boca
Boca
Avatar RobZ
RobZ
no user avatar
yogobiker

Live gezien door:

Avatar dennisslangen
dennisslang
Avatar bums
bums
Avatar Fudgemellow
Fudgemellow
Avatar BerendBotje
BerendBotje