Mia Thought

Uit: Maastricht - Nederland

De bandleden van Mia Thought And Something Happened vonden elkaar in september 1999 op het conservatorium van Maastricht, waar zij allemaal "jazz en lichte muziek" studeerden.
Mia Thought (Wenen, Oostenrijk) zocht al een tijdje muzikanten om haar eigen nummers mee te brengen. Na een samenwerking met pianiste Sara Gilis (Heusden-Zolder, België), voegden Gökhan Koçer (Ankara, Turkije) en Patrick Kessels (Luxemburg, Luxemburg) zich bij het duo.
Toen de communicatiestoornissen van de baan waren, volgde er een periode van brainstorming. Samen bouwden ze de songs van Mia Thought uit en gaven ze een eigen groepsgeluid, wat nog het best gedefinieerd kan worden als pop, maar gekruid met allerhande uiteenlopende invloeden.
Uiteraard zijn de jazzelementen nooit ver te zoeken. Maar ook rock, latin, triphop en soortgenoten komen aan bod.
Het resultaat van hard werken is een eerste demo-cd met daarop "Grey", "Anna" en "Always Fly".
November 2000 trad MTASH op in Wenen (Oostenrijk), bassist Göhkan moest op het laatste moment afzeggen en Caspar Van Meel verving hem. December 2000 verliet Göhkan definitief de band o.w.v. tijdgebrek en Caspar nam zijn plaats in.
Caspar speelt ook contrabas en dat zorgde dan weer voor veranderingen in de sound, alsook de experimenten met groovebox en e-pads van drummer Patrick. Sporadische samenwerking met een fluitiste en een saxofonist draagt bij tot een voortdurend evoluerende sound.

OUDE OPTREDENS VAN Mia Thought

  • 04 - 05   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Mia Thought

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Mia Thought. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.