RECENSIE: King Salami and The Cumberland 3 - Cookin`Up A Party

Cover King Salami and The Cumberland 3 - Cookin`Up A Party
2013-05-15 Hoe serieus kan je een band nemen die zich King Salami & The Cumberland 3 noemt? De ervaring leert dat een hoop bloedserieuze bands schuil gaan achter een schijtlollige naam, dus op voorhand wil je ook de nieuwe plaat van de worstenkoning, Cookin’ Up A Party, niet afschrijven.

De Londense band is het toonbeeld van multiculti met bandleden uit de Cariben, Frankrijk, Japan, Wales en Mexico. Maar als de band, die ironisch genoeg niet uit drie maar uit vier leden bestaat, achter King Salami zich presenteert met namen als Eric Baconstrip en Pepe Ronni, dan is het duidelijk; de songs van King Salami & the Cumberland 3 gaan weinig verheffends bieden.

De muziek is een vrolijke mix van rythm & blues, ska en rockabilly, met songtitels als ‘She’s A Kungamunga’, ‘Less Bone… More Meat’ en ‘The Monkey Beat’. De zang van King Salami doet denken aan Trashman (van Surfin’ Bird), de teksten evenzo: ”He gets up his horse with his portable stairs, and when he comes to town you better say your prayers. Yosemite Sam is the meanest hombre, on this side of the Rio Grande” (uit ‘Yosemite Sam’). Echt serieus wordt King Salami nooit.

Dat gebrek wordt ruimschoots gecompenseerd met energie. Elk nummer is dansbaar en vooral bedoeld om lol mee te hebben. Dat lukt vooral als de flauwe teksten en half grommende zang achterwege worden gelaten, zoals in de (bijna) instrumentale nummers ‘Less Bone… More Meat’, ‘I Got A Baby’ en ‘Big Chief’.

Maar het overheersende gevoel is onbevredigend. Het is allemaal leuk en aardig, maar vooral onvoorstelbaar leeg. Geen inhoud, muzikaal enkel en alleen gericht op een makkelijk feestje. Dat is leuk op een trouwerij met een open bar of een buurtbarbecue. Verder niet.

Zo blijkt maar weer: een band met de naam King Salami & the Cumberland 3 moet je vooral niet serieus nemen.
Recensent:Jelger Woudstra Artiest:King Salami and The Cumberland 3 Label:Cargo
Cover Phil Odgers - The Godforsaken Voyage

Phil Odgers - The Godforsaken VoyageJarenlang was Phil Odgers onderdeel van de Britse punkfolkband The Men They...

Cover Wednesday 13 - The Dixie Dead

Wednesday 13 - The Dixie Dead 2013 moet het jaar van Wednesday 13 worden. Heel toepasselijk vanwege de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT