ARTIEST: Söhne Mannheims

Duitsland

Söhne Mannheims is een formatie van mannen van over de hele wereld die laat zien wat Duitsland vandaag de dag is; een multinationale cultuur, een multinationaal land. Uniek aan deze 'zonen van Mannheim' is dat ze de grenzen die er tussen verschillende muziekstijlen bestaan doorbreken. Zo ontmoeten klassieke strijkarrangementen reggae ritmes en komen Latin elementen samen met hip hop beats en rock.

De zangers van deze Duitse pop/rockband zijn Tino Oac, Xavier Naidoo, Marlon B., Metaphysics en Michael Klimas. Heren die muzikaal worden bijgestaan door Michael Herberger en Florian Sitzmann (keyboard), Michael Koschorreck en Andreas Bayless (gitaar), Robbee Mariano (bas), en Ralf Gustke en Bernd Herrmann (drums). DJ Billy Davis voorziet de tracks van hun onderliggende cuts en scratches en smeed alles tot één geheel.
In 2000 vierde de band een belangrijke mijlpaal in hun carrière met hun platinum debuutalbum ‘ZION’, dat in 2004 werd opgevolgd door het succesvolle album ‘NOIZ’, een album dat langer dan een jaar in de top 40 van Duitsland heeft gestaan. De ‘zonen van Mannheim’ ontvingen een Echo (de Duitse Grammy) voor beste nationale rock/pop album en speelden op verschillende grote festivals. Daarnaast was hun krachtige ‘‘The Power of the Sound’- tour die in 2004 en 2005 plaatsvond geheel uitverkocht in zowel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

OUDE OPTREDENS VAN Söhne Mannheims

  • 08 - 15   aug
  • 03 - 05   jun
  • 12 mrt `11
  • 13 jan `07
  • 30 - 01   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Söhne Mannheims

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Söhne Mannheims. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Söhne Mannheims

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: