ARTIEST: Clayborn

Uit: Rotterdam - Nederland    Genre(s): Rock - progressieve rock

De locatie is Rotterdam, het jaar 2001. Een nieuwe band wordt opgericht: Clayborn. De muziek laat zich omschrijven als een mix van stevige rock en progressieve muziek, die qua dynamiek varieert van bijzonder hard en rauw tot sensueel en breekbaar. Clayborn bestaat uit zangeres Crazy Jane (ex-Crazy Jane Talks), gitarist Kurt Amat, bassist Rogier Drinkenburg (Je Moeder) en drummer Wouter van Wijk (Stöma en Doodoo's Coffee).

Met hun live show vol energie en brutaliteit heeft Clayborn talloze podia in binnen- en buitenland op haar grondvesten doen schudden. Dampende rock met een vleugje waanzin en een toefje erotiek. De band is gepassioneerd, expressief en agressief met explicit lyrics van brulboei en she-devil Crazy Jane, gruis en dissonantie van gitarist Kurt Amat en een lefgozer ritmesectie in de persoon van bassist Rogier Drinkenburg en drummer Wouter “Wally” van Wijk (Stöma – Harry Merry & the Must).

Clayborn heeft vele popzalen in Nederland aan gruzelementen gespeeld en ook menig buitenfestival in puin achtergelaten. Onder anderen is gespeeld op Parkpop, Rockweekend America, Solar Weekend, Popronde, Metropolis Festival en twee keer Zwarte Cross Mainstage. De band is Serious Rocktalent geweest bij 3 FM, op bezoek geweest bij Giel en Barbara, KX Radio en Kink FM @ Nightlive XS. Het album heeft op de luisterpaal van 3voor12 gestaan en de band is in items te zien geweest van o.a. 6 Pack en MTV etc etc.

Crazy Jane heeft haar ware aard gevonden in haar alter ego Queen of Rubbish. Dit betekent dat je een hoop rotzooi, kolder en persoonlijk afval over je heen kan verwachten. De band grooved harder, rockt maniakaler en verleidt je om mee te gaan in de poel des verderfs en er van te houden. Clayborn nodigt je uit voor een uurtje totale vrijheid!

OUDE OPTREDENS VAN Clayborn

  • 21 mrt `09
  • 24 - 26   okt
  • 25 - 27   jul
  • 09 - 10   mei
  • 30 apr
  • 30 apr `08
  • 29 mrt `08
  • 10 - 12   aug
  • 27 - 29   jul
  • 01 jul
Beijk alle oude (33) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Clayborn

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Clayborn. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Clayborn

Beijk alle oude (33) oude optredens

Clayborn NIEUWS

CD-RECENSIES

Clayborn Every Dog has its Day cover

Clayborn - Every Dog has its Day

Het is hard gegaan voor de Rotterdamse band Clayborn. Al twee jaar na de oprichting speelde band op Parkpop, werd haar muziek gebruikt in de winnende film op het Edinburgh...

Clayborn Kiss Me cover

Clayborn - Kiss Me

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik de vorige EP van Clayborn, _Release . Met dezelfde intentie verscheen ook de opvolger Kiss Me . op mijn deurmat. In het jaartje heeft...

Clayborn _Release cover

Clayborn - _Release

Na een aantal wedstrijden gewonnen te hebben kon een eerste uitgave natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Het eerste wat me aan deze cd opvalt is: wat heeft deze band...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: