Auris

Uit: Zeewolde/Amersfoort - Nederland

Auris is een viermansformatie, gevormd in januari 2003. Joost (zang), Gerben (gitaar), Jetze (drums) ,en Jarno (basgitaar) Drie van deze leden zijn in september 1997 begonnen met elkaar als coverband genaamd Phantor. In 2000 ging de band verder met een kleine bezettingsverandering, en schreef eigen crossover-nummers onder de naam Skin-Tag. Nadat de zanger de band had verlaten vanwege uiteenlopende muzikale visies tussen hem en de band, werd na een aantal jamsessies de nieuwe zanger gevonden. Joost, daarvoor de zanger van Mullet, een crossover-formatie uit Amersfoort, vulde de leeggekomen plaats moeiteloos in met een nieuw, eigen geluid. Van hieruit is de huidige stijl ontwikkeld waarin Auris het afgelopen jaar haar nummers heeft geschreven. Deze stijl word vaak een vorm van emo-core genoemd, gecombineerd met rock- en soms wat zwaardere metalnummers en stukken. Ook is er sinds kort een nummer bijgekomen waarin, naast de drums, nog met extra percussie word gewerkt.
Met 'De ronde van Flevoland', de voorrondes van de 'Grote Prijs van Nederland', schopte Auris het dit jaar tot de finale van Flevoland, waarin zij een tweede plaats behaaldden en dus net niet door gingen naar de Regio-finales.
In de tijd dat Auris nu bezig is, hebben zij al in verschillende bars, jongerencentra, kleinere- en grotere zalen gespeeld. Waaronder de 'Boothill', 'De Kelder', 'The Flame', en 'De Flint' in Amersfoort, 'Rockcafé Fred & Ed' in Harderwijk, 'De IJsbreker' in Leusden, 'Nirwana' in Dronten, en de 'Underground' in Lelystad.

OUDE OPTREDENS VAN Auris

  • 21 - 23   jul
  • 30 dec
  • 26 nov `09
  • 26 nov `09
  • 21 nov `09
  • 24 mei `08
  • 05 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN Auris

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Auris. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Auris

Live gezien door: