Skirt

Uit: Leiden - Nederland    Genre(s): Rock - rock

“Rock zoals rock hoort te zijn”
Dit mooie compliment beschrijft wat SKiRT is en wat deze band wil uitstralen.

SKiRT is een jonge, energieke band uit Amersfoort. De band maakt pop/rock muziek. Stevige rocknummers worden afgewisseld met rustige en gevoelige nummers, elektrisch wordt afgewisseld met akoestisch. De muziek wordt gekenmerkt door de rauwe, maar toonzuivere stem van zanger Rokus Maasland. Melodie, harmonie, gevoel en Rock 'n Roll zijn begrippen die op SKiRT van toepassing zijn.

“Het rokerige schuurpapieren stemgeluid van Rokus Maasland is precies goed; niet geforceerd, wel duidelijk aanwezig”
aldus LiveXS.

Op het podium spat het enthousiasme ervan af. De band speelt gedreven en straalt daarmee uit, dat ze het ontzettend leuk vindt om een goede show neer te zetten. SKiRT weet het publiek, dat trouw is en qua aantal fans blijft toenemen, dan ook altijd goed te vermaken.

“Jannes, Elmer, Rokus, Simon en Ramon maken eenvoudige, goed in het gehoor liggende pop/rock liedjes. En dat doen ze goed. De eenvoud van de muziek maakt dat het snel, en voor een breed publiek toegankelijk is”
is de mening van Festivalinfo over de eerder uitgebrachte demo Commencement.

SKiRT is ambitieus en heeft grote plannen voor de toekomst: zoveel mogelijk optredens verzorgen op verschillende plekken. In het voorjaar van 2007 heeft SKiRT een single opgenomen bij Dick Kemper in de S&K studio in Doetinchem. Met deze single op zak wil SKiRT het land gaan bestormen.

“Met overtuiging gespeelde mainstream”
volgens de website Verse Noten.

Het enthousiasme en het plezier zijn aanwezig. Aan uitstraling ontbreekt het de band niet, maar bovenal is er de wil om rock te maken, zoals rock hoort te zijn.

Begin 2005 is SKiRT begonnen met optreden en mochten na de 2e keer al de Publieksprijs van de Grote Prijs van Leusden 2005 op hun naam schrijven.

OUDE OPTREDENS VAN Skirt

  • 02 aug
  • 09 jun
  • 11 jun
  • 04 jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Skirt

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Skirt. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Skirt

CD-RECENSIES

Skirt Steer/ Long Day cover

Skirt - Steer/ Long Day

Skirt , een band uit Amersfoort, wil met hun nieuwste demo naar eigen zeggen het land gaan bestormen. Zij omschrijven zichzelf verder als stevig rockend, afgewisseld door...

Skirt Commencement cover

Skirt - Commencement

Zoals de titel Commencement van deze demo al aangeeft is dit het begin van SKiRT. Vijf jongens met een passie voor muziek die een band beginnen en daar tijd en energie in...

Live gezien door: