Wouter Hamel

 • Wouter Hamel - 08/10 - Metropool
 • Wouter Hamel - 9/4 - Paard van Troje
  © Erik Luyten
Nederland    Genre(s): Roots - jazz

Sinds het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours gaat het hard met Wouter Hamel. In 2005 ontvangt hij als eerste mannelijke jazzvocalist ooit deze prestigieuze prijs. Optredens bij Papaul, Goedemorgen Nederland en TV3 leveren de nodige publiciteit op en in 2005 debuteert hij succesvol op het North Sea Jazz Festival.

Dit terwijl Wouter ooit begonnen is in rockbandjes. Pas tijdens zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht leert hij jazzmuziek echt waarderen. Mentoren en vocalisten als Denise Jannah, Mark Murphy en Jon Hendricks inspireren hem zijn stijl verder te ontwikkelen.

Inmiddels speelt Wouter Hamel met zijn eigen band en in het theaterseizoen 2005-2006 tourt hij met de small-bigband Young Sinatras in theaters en op festivals. Die reeks wordt goed bezocht en de jonge jazz-musici ontvangen zeer goede recensies.

Toch besluit Wouter Hamel om zich in 2006-2007 vooral te richten op zijn eigen band en cd. Wouter wordt ook genomineerd voor de Deloitte Jazz Award, als 'jazz-talent, deserving wider recognition'.

Komend theaterseizoen is Wouter met zijn eigen band in veel Nederlandse theaters te zien. Hij verzorgt dubbel-concerten voor Jazz Impuls. Wouters eerste cd zal na de zomer van 2006 verschijnen. Daarbij zoekt hij voortdurend de grenzen op van het jazzidioom. Invloeden van pop en singer/songwriter zijn nog altijd hoorbaar. Wouters eerste cd zal na de zomer van 2006 verschijnen.

OUDE OPTREDENS VAN Wouter Hamel

 • 21 apr `24
 • 19 apr `24
 • 29 jun `23
 • 21 mei `23
 • 19 mei `23
 • 13 mei `23
 • 12 mei `23
 • 11 mei `23
 • 10 mei `23
 • 06 mei `23
Beijk alle oude (405) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Wouter Hamel

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wouter Hamel. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wouter Hamel

Beijk alle oude (405) oude optredens

FOTO'S VAN Wouter Hamel

Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 08/10 - Metropool Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 10/04 - Theater aan het Vrijthof Foto Wouter Hamel te MJAZZ 2014 - DAG 1 Foto Wouter Hamel te Wouter Hamel - 30/09 - TivoliVredenburg Foto Wouter Hamel te MJAZZ 2014 - DAG 1
 
Bekijk alle 80 foto's van Wouter Hamel

Wouter Hamel NIEUWS

Al het Wouter Hamel nieuws

video's Wouter Hamel

Video: Wouter Hamel hervindt plezier op Pompadour

Wouter Hamel hervindt plezier op Pompadour

Zijn derde plaat Lohengrin werd gemaakt bij Universal, één van de grootste platenlabels ter...

video's Wouter Hamel

Video: Wouter Hamel hervindt plezier op Pompadour
videoWouter Hamelhervindtplezier opPompadour

CD-RECENSIES

Wouter Hamel Little Torch cover

Wouter Hamel - Little Torch

De Nederlandse jazz- en popartiest Wouter Hamel slaat met zijn zevende plaat een nieuwe weg in. Little Torch is het rustigste album dat hij tot nu toe gemaakt heeft....

Wouter Hamel One More Time on the Merry-Go-Round cover

Wouter Hamel - One More Time on the Merry-Go-Round

Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum HAMEL zit zanger Wouter Hamel in de lift. Niet alleen won hij een zilveren...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: