ARTIEST: Evil's Desire

Uit: Hellevoet - Onbekend

Evil's Desire is een metalband, in 2005 opgericht door leden van de hellevoetse heavy metalband Violent Queen. Aanvankelijk werd Evil's Desire beschouwd als project maar met de komst van leadzangeres Daphne Gobius du Sart en toetsenist Johan Seinen werd besloten om volledig op Evil's Desire te gaan concentreren.

Waarom deze verandering? De muziekstijl van Violent Queen, die toch als heavy metal valt te omschrijven, is de afgelopen tijd heel erg veranderd en ook de teksten van de nieuwe nummers pasten eigenlijk niet meer in de lijn van de huidige Violent Queen songs. Vandaar dat besloten werd om alle nieuwe nummers, welke niet in Violent Queen pasten, onder te brengen in Evil's Desire.

De muziek van Evil's Desire is veel donkerder en zwaarder dan Violent Queen en neigt af en toe naar de doom metal en gothic metal. Oftewel, nog net zo moeilijk te omschrijven als wat we met Violent Queen doen.

In augustus 2005 kon men alvast kennismaken met Evil's Desire, tijdens het Hellevoetse Wallenpop festival. De reacties waren toen al erg positief te noemen. Na dit tot nu toe enige optreden is de band zich steeds verder gaan ontwikkelen en vanaf April 2007 is de band klaar om het podium op te stappen voor live optredens. Hou de agenda in de gaten voor live optredens van Evil's Desire.

Voor een eerste cd zal men nog even geduld moeten hebben. Opnamen staan in de planning voor het najaar van 2007.

OUDE OPTREDENS VAN Evil's Desire

  • 31 - 01   aug
  • 12 mrt `10
  • 13 jun
  • 27 sep
  • 09 aug
  • 25 mei
  • 27 apr `07
  • 06 aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Evil's Desire

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Evil's Desire. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Evil's Desire

CD-RECENSIES

Evil's Desire Initum cover

Evil's Desire - Initum

Als recensent word je nog regelmatig verrast door een onbekende Nederlands band. Dit geldt ook voor de eerste kennismaking met Evil’s Desire , een band die de oren doet...

Live gezien door: