New Found Glory

  • New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg
    © Tim van Veen
  • New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg
    © Tim van Veen
Uit: Coral Springs - Amerika

New Found Glory is een pop-punk/melodische hardcore band opgericht in 1997. De band bestaat uit Jordan Pundik (zang), Chad Gilbert en Steve Klein (gitaristen), Ian Grushka (bas) en Joe Morena (drums). De laatste wordt vervangen door Cyrus Bolooki na het uitbrengen van de eerste EP, “It's All About The Girls”. De enthousiaste live concerten die de band neerzet, resulteert in het uitverkopen van alle gedrukte exemplaren van de EP. In 1999 brengen ze hun eerste album uit genaamd “Nothing Gold Can Stay”. Met het zogenaamde “Self-titled” album, dat de band een jaar later uitbrengt komen ze voor het eerst in de hitlijsten terecht. De single “Hit Or Miss”, van dit album, wordt vervolgens een grote hit. Het album “Sticks And Stones” dat in 2002 wordt uitgebracht is de grote doorbraak voor New Found Glory. Het album komt binnen op #4 in de Amerikaanse Billboard Top 100 en de twee singles, "My Friends Over You" en "Head On Collision", worden grote hits. Het in 2004 uitgebrachte album “Catalyst” scoort nog beter dan het voorgaande album.

De band is sinds de oprichting een grote naam geworden binnen de pop-punk scene. Ze hebben een grote tour op hun naam staan als support van Blink 182 en ze hebben twee maal als headliner mogen spelen op de Warped Tour.

OUDE OPTREDENS VAN New Found Glory

  • 28 - 30   aug
  • 02 dec `14
  • 01 dec `14
  • 02 - 03   mei
  • 26 aug `13
  • 23 - 25   aug
  • 27 - 29   aug
  • 18 - 20   aug
  • 20 - 22   aug
  • 05 - 07   jun
Beijk alle oude (22) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN New Found Glory

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van New Found Glory. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN New Found Glory

Beijk alle oude (22) oude optredens

FOTO'S VAN New Found Glory

Foto New Found Glory te New Found Glory - 27/5 - Melkweg Foto New Found Glory te New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg Foto New Found Glory te New Found Glory - 27/5 - Melkweg Foto New Found Glory te New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg Foto New Found Glory te New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg Foto New Found Glory te New Found Glory - 2/12 - TivoliVredenburg
 
Bekijk alle 10 foto's van New Found Glory

New Found Glory NIEUWS

CD-RECENSIES

New Found Glory Radiosurgery cover

New Found Glory - Radiosurgery

Wat schrijf je over een album wat niets meer en niets minder is dan wat je kan verwachten van een band? Dat is eigenlijk de vraag die opborrelt bij het beluisteren van het...

New Found Glory From the Screen to your Stereo part II cover

New Found Glory - From the Screen to your Stereo part II

Een conceptalbum van New Found Glory . Het is de opvolger van de EP From the Screen to Your Stereo uit 2000 en dit...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: