Casual Victims

Uit: Schijndel - Nederland

Een mix van hardcore en metal, maar ook punkinvloeden wordt gekenmerkt door snelle en ruige gitaarpartijen, opzwepende hardcore riffs. De gitaren gaan samen met een agressieve zang en vier achtergrond zangers. Als solide basis maken de strakke drum- en baspartijen het geheel af.Invloeden van bands als Biohazard, Madball en Sick of it all zijn goed terug te horen in de eigen nummers. Maar ondanks deze herkenning hebben de nummers een heel eigen “sound”.
De muzikale stijl van Casual Victims heeft nu, na het uitkomen van de eerste demo-cd, wat duidelijke veranderingen ondergaan.
Het hoge, wat sombere metal-gehalte, heeft plaats gemaakt voor, technisch gespeelde hardcore. Maar de metal achtergrond is nog steeds niet weg te denken uit de band. De teksten bevatten allerdaagse thema’s, vol emotie met onderwerpen die over eigen ervaringen gaan, en weerspiegeleen “hun” kijk op het leven.
Een noemer die het beste tot uiting komt, wat betreft de stijl: de mannen noemen het zelf Old-School Punk-MetalCore.

OUDE OPTREDENS VAN Casual Victims

  • 09 apr `04
  • 18 feb `04
  • 18 jan
  • 13 sep
  • 30 - 31   mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Casual Victims

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Casual Victims. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Casual Victims

CD-RECENSIES

Casual Victims On The Rise cover

Casual Victims - On The Rise

In 1996 begon Casual Victims met het spelen van hardcore en metal covers. Niet lang daarna verscheen er echter al eigen werk. Na twee eerdere albums werd het in 2004 tijd...

Casual Victims Nothing But The Truth cover

Casual Victims - Nothing But The Truth

Casual Victims speelt oldschool hardcore zoals ook Right Direction of Biohazard dat maakt. De invloed van laatstgenoemde band klinkt in de muziek van deze Schijndelse band...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: