Raise Hell

Uit: Stockholm - Zweden

Raise Hell (Stockholm, Zweden) werd gevormd in 1995 door Jonas Nilsson (gitaar/vocalen), Niklas Sjöström (basgitaar), Torstein Wickberg (gitaar) en Dennis Ekdahl. (drums). De muziek van Raise Hell was agressief en snel. De groep noemde zich ‘In Cold Blood’ en in diezelfde zomer kwam ook hun eerste EP ‘Nailed’ uit. De muziek op de EP kan het beste worden beschreven als deadmetal er werden honderd exemplaren gedrukt. De reacties hierop waren zo lovend dat ze verschillende aanbiedingen kregen van verschillende platenmaatschappijen. Toch werd de keuze definitief ‘Nuclear Blast’.

In Mei 1998 had Raise Hell genoeg materiaal om de Abyss studio in te gaan en hun eerste album “Holy Target” op te nemen. De muziek hiervan is zeer snel, bestaat voornamelijk uit melodische dead metal wat wordt gemixed met vele invloeden van thrash-metal. Toch zijn het de lyrische gedichten die volop de aandacht vragen op het album. Toen de cd zo goed als klaar was, ontstond er een nieuw probleem. De naam In Cold Blood bestond al. Deze bandnaam was van een hardcore band die hiervoor al de auteursrechten had. Tenslotte besloot de band dat de naam ‘Raise Hell’ het beste bij hun muziek paste en besloten ze deze naam aan te houden.

Na veel live optredens met niet de minste bands zoals Dismember, Childern Of Bodem, Night in Gales en Agothodaimon, besloot Raise Hell in 1999 nogmaals de studio in te gaan. Het derde album “Not Dead Yet” werd opgenomen in de studio Fredman en niemand anders dan Anders Fridèn (In Flames) nam de rol van producent op zich.

De studio Flat Planet werd geboekt in Juni 2002 en hadden ze steun van Anders Fridén en van Fredrik Reinderdahl. Het album dat daar werd opgenomen werd ‘Wicked Is My Game’ genoemd en volgde van trash-metal naar ontzettende harde death-metal. In de herfst van 2002 besloot de band een nieuwe zanger aan te nemen, Jimmy Fjallendalh.

OUDE OPTREDENS VAN Raise Hell

  • 28 - 01   sep
  • 04 - 05   aug
  • 07 - 08   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Raise Hell

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Raise Hell. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Raise Hell

CD-RECENSIES

Raise Hell City of the Damned cover

Raise Hell - City of the Damned

Raise Hell (Stockholm, Zweden) werd gevormd in 1995 door Jonas Nilsson (gitaar/vocalen) en Niklas Sjöström (basgitaar). Na ongeveer één maand werden Torstein Wickberg...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: