RECENSIE: Raise Hell - City of the Damned

Raise Hell-City of the Damned
2006-05-04 Raise Hell (Stockholm, Zweden) werd gevormd in 1995 door Jonas Nilsson (gitaar/vocalen) en Niklas Sjöström (basgitaar). Na ongeveer één maand werden Torstein Wickberg (gitaar) en Johan Lindquist (drums) uitgeprobeerd, maar Johan werd spoedig vervangen door een andere drummer genoemd Henrik Åkerlund. Deze band heeft inmiddels al veel verschillende bandleden versleten. En toch weten ze keer op keer terug te komen met een album dat nog harder is dan zijn voorgangers.

Ook deze keer weten ze hun fans te verrassen. Inmiddels is hun zevende LP uit genaamd City Of The Damned. Op de voorkant van de hoes zien we een metropool in de verte die veel lijkt op de skyline van New York City. Door deze stad rijdt een zwarte stoomtrein. Je ziet een station met dezelfde naam van het album en daarnaast zie je veel noodweer in lucht. Wanneer je naar de titels van de nummers kijkt het al snel dat de nummers een gezamenlijk thema hebben.

De Lp begint dan ook met het nummer Devils Station. Het nummer is zeer dreigend, maar daarnaast ook zeer melodieus. Vanaf het moment dat ik deze cd aan het luisteren ben, word ik totaal opgeslokt en blijf je in de ban van de muziek. Elk nummer blijft bij dezelfde sound, maar loopt oplopend op. Het is dan ook zeer verrassend hoe de band trashmetal, death metal en heavy metal zo danig weet te combineren. Zo weet de band een eigen soort mix van verschillende soorten metal te creëren, al beschikt Raise Hell over een eigen sound. Het is pure duisternis wat alleen maar donkerder en meeslepender wordt na elk nummer. Daarnaast zijn de zangpartijen en de grunts heerlijk en hoor je verschillende gitaarriffs terug door de nummers heen, waardoor elk nummer herkenbaar blijft.

Fans van Dismember, Children Of Bodem, Night In Gales en Agothodaimon mogen in hun handen wrijven. Want ook dit album zal verschillende invloeden van deze bands voorbij laten komen. Raise Hell levert met ‘City Of The Damned’ een album wat naast deze soort gelijke bands in de kast mag staan.
Recensent:Malu van de Kerkhof Artiest:Raise Hell Label:Black lodge
Pleur op Plaat 3, Upmagazine

Various - Pleur Op Plaat 3Wat is het leven toch mooi mensen! We gaan gelukkig weer richting de zomer in...

Grand Wazoo - Room 19

Grand Wazoo - Room 19 Grand Wazoo werd in 2003 opgericht in Amsterdam. Aanvankelijk speelt de band...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT