RECENSIE: Sabaton - Cliffs of Gallipoli

Sabaton – Cliffs Of Gallipoli
2008-06-29 Uit Zweden komt de powermetal band Sabaton. De in 1999 opgerichte band heeft inmiddels vier albums op haar naam staan. De band bestaat uit zes personen en heeft onlangs een nieuw album uitgebracht met de titel The Art of War. Van dat nieuwe album is de single Cliffs Of Gallipoli getrokken.

Ik ben niet bekend met het andere werk van de heren maar afgaande op deze single is duidelijk dat de powermetal wel iets buiten de geijkte paden valt. Op de single staan twee nummers die ook op het nieuwe album staan. Het titelnummer is een mooi slepend nummer en doet me denken aan Savatage uit de Edge Of Thorns tijd. Het nummer handelt over de slag om Gallipoli in de eerste wereldoorlog. De zang van Joakim Bröden is prettig rauw en hoewel dit nummer nog redelijk standaard te noemen is geldt dat niet voor het tweede nummer ‘Ghost Division’. Een lekker up-tempo nummer met prominent toetsenwerk, waardoor het wel wat op de vikingmetal van Thyrfing lijkt. Op hun albums schijnt Sabaton wel meer over vroegere oorlogen te zingen en zeker hun laatste albumtitel refereert daar aan.

De productie van het nieuwe album en dus ook van deze single is gedaan door Tommy en Peter Tägtgen in de befaamde Abyss studio. Dat is ook de reden dat het lekker ruig en helder klinkt. Dit is in ieder geval een leuke single die mij nieuwsgierig maakt naar het hele album. De band is november in Nederland voor twee concerten in Nijmegen en Zaandam.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sabaton Label:Black lodge
Wonderfools - Too Late To Die Young

The Wonderfools - Too Late to Die Young Wonderfools is een ouderwetse glamrockband die zichzelf de naam punk heeft...

Brant Bjork - Punk Rock Guilt

Brant Bjork - Punk Rock Guilt Bij het horen van de naam Brant Bjork zal niet iedereen direct denken aan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT