RECENSIE: Bullet (SE) - Bite the Bullet

Bullet – Bite The Bullet
2008-09-23 In het muzikale landschap is tegenwoordig veel te vinden. Door de hoeveelheid cd’s weet men niet meer waar ze moeten zoeken bij de grotere platenboeren. Zo herinner ik me dat in mijn jeugd de happy- hardcore totaal opbloeide, vervolgens ten onder ging, waarna de volgende lading boybands op de wereld werd losgelaten. Deze gingen solo, waarna we niks meer van deze heren hoorden. Het emo gehalte in de muziek kwam hierna steeds meer tot uitspraak. Punkers werden gevoelig en hardcore bands wisten zowaar melodie toe te passen. De technologie gaat vooruit in de wereld, synthesizers duiken overal op net zoals de vele, weer terugkomende, dance feesten en solo- comebacks van leden uit bovengenoemde boybands.

Allemaal leuk en aardig. We verbreden onze muzikale expansie, maken meer vriendjes- je komt nu eenmaal andere mensen tegen op een screamo concert dan bij een concert van Take That- en blijven jong en fris. Onze vaders en moeders komen uit de tijd dat zelfs sigaretten uitdelen tijdens je verjaardag de normale zaak was van de wereld, afgetekend op het rookverbod van nu in de horeca.

Op zulke momenten zijn een bepaald soort mensen heel blij. Die mensen hebben een oud, rafelend spijkerjack op zolder liggen, een kast vol met zwarte band T-shirts, oude, afgetrapte kisten en spijkerbroeken welke op de knieën kapot zijn. Deze mannen en vrouwen gooien wild met hun haren in het rond als hun favoriete band een optreden komt geven. Ze drinken rustig een pul bier en draaien nog steeds hun shagje binnen waarna ze helaas naar buiten moeten lopen om deze op te roken. Kortom; ‘Dé Metalmensen.’

Deze metalmensen weten precies waar ze moeten zoeken hun vaste platenboer, hebben alle muzikale veranderingen niet meegemaakt en hebben behoefte aan lekkere, oud, simpele glamour metal. Bullet maakt dit soort muziek. Het kunstje is al honderd keer over en over gedaan en telkens smullen deze mensen er van. Dit album van Bullet zal veel mensen goed doen. Ben je toch meer van verbreding van je muzieksmaak en geen verdieping, dan raad ik je deze cd ten sterkste af. Enkel voor de liefhebber, is een conclusie waar je niks aan hebt. Dit begrijp ik, daarom sluiten we deze keer af met ; Do The Heavy Metal, gequoteerd uit het repertoire van Electric Eel Shock. Kies dus zelf maar voor de verdieping of verbreding.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Bullet (SE) Label:Black lodge
Fujiya & Miyagi – Lightbulbs

Fujiya & Miyagi - Knickerbocker Fujiya & Miyagi maken het soort muziek dat eigenlijk met zonnebril op...

Dave Stewart And His Rock Fabulous Orchestra – The Dave Stewart Songbook Volume One

Dave Stewart - The Dave Stewart Songboek, Volume One Dave Stewart werd in de jaren ’80 wereldberoemd als de mannelijke helft van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT