RECENSIE: KMFDM - Blitz

KMFDM – Blitz
2009-05-06 KMFDM gaat al 25 jaar mee in de muziekbusiness. Een hele prestatie, aangezien dit niet de meest makkelijkste wereld is om in te overleven. Met hun ultra-heavy beat zorgen de heren en dames uit Duitsland voor menig feest. De industrial-rock klinkt nog net zoals de waslijst albums die dit gezelschap al eerder uitbracht.

De naam van het album, Blitz, bevat weer vijf letters. Typerend voor een KMFDM album. De vorige twee albums hadden er tien, maar toch besloten ze om weer terug te gaan naar de vijfletterige variant. Ook Lucia zingt weer heerlijk weg op het old- skool nummer “Bait & Switch”. De line-up mag dan in de loop van de jaren flink veranderd zijn, het typische KMFDM geluid is er nog steeds. Wie weet komt dit ook doordat oud KMFDMlid Tim Skold enkele instrumenten bespeelt op het album en de productie voor zijn rekening nam.

Mocht je mee willen zingen, bereid je dan maar vast voor. Zo horen we op Blitz nummers in het Engels, Duits, Latijns, Hebreeuws, Spaans en in het Lingala. Tel hierbij ook nog de nieuwe taal van KMFDM, Russisch, op en je zit op de zeven talen. Dat wordt naast de cd ook nog een stapel woordenboeken aanschaffen. Alle nummers blijven in je hoofd zitten. Is het niet door de pakkende ultra-heavy beat dan wel door het fijne refrein en de sexy hijgende stem van Lucia.

Nog steeds op toer, muziekmakend en vooral vernieuwd bezig zijn. Iets wat weinig bands KMFDM nadoen. We zijn benieuwd wanneer het KMFDMtijdperk afloopt, maar tot die tijd genieten de vele aanhangers nog van deze Duitsers. Zo ook nog deze zomer in de Dynamo te Eindhoven. Mocht je die avond thuis zitten, ga dan kijken. Oké, we bedoelen natuurlijk meedansen en feesten.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:KMFDM Label:Metropolis Records
Winne – Winne zonder strijd

Winne - Winne Zonder StrijdIn december 2007 kondigde Winne op de cd Toch? van Extince zijn debuutalbum...

Art Project – Mascott

Mascotte - Art Project De New Yorkse Kendall Jane Maede wilde altijd maar een ding; artiest worden....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT