RECENSIE: Mascotte - Art Project

Art Project – Mascott
2009-05-05 De New Yorkse Kendall Jane Maede wilde altijd maar een ding; artiest worden. Dat is in New York, gezien de moordende competitie, makkelijker gezegd dan gedaan. Maar eenmaal voorzien van een vast inkomen, kon ze zich alsnog storten op haar passie: muziek. Het resultaat is Art Project uitgebracht onder de naam Mascott.
De muziek doet in eerste instantie een beetje denk aan die van Aimee Mann, maar dan met een bepaald soort onbevangenheid en frisheid, verpakt in de vorm van kleine liedjes. ‘Live Again’, ‘4th of July’ en ‘Press Play’ zouden stuk voor stuk niet misstaan als zomerhits. En het zou haar van harte gegund zijn. Meer meeslepend is ‘Opposite’, dat vooral dankzij de extra gitaarpartijen een rijker arrangement kent. Eigenlijk is ‘Like Letting Go Of The Sun’ het eerste nummer dat iets minder vrolijk is. De strekking van het nummer is dan ook van een meer serieuze aard; het verlies van de geliefde.

Maar al snel gaat de zon weer schijnen en toont Kendall zich bovendien een veelzijdig artieste,getuige het folky ‘Wildwood Flower’. Met de bonustrack ‘Oh Peggy I’ komt er na een kleine 25 minuten alweer een einde aan Art Project. En het moet gezegd, dat is een geslaagd project. Het is een album dat deze zomer absoluut de aandacht verdient.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Mascotte Label:Reveal Records
KMFDM – Blitz

KMFDM - Blitz KMFDM gaat al 25 jaar mee in de muziekbusiness. Een hele prestatie,...

Peter, Bjorn & John - Living Thing

Peter, Bjorn and John - Living Thing Peter, Bjorn & John heeft een vloek over zichzelf uitgeroepen. Met het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT