RECENSIE: Arrows Made of Desire - Songs That Sell Out

Songs That Sell Out – Arrows Made Of Desire
2010-10-04 Joewi Verhoeven, dat je inderdaad met een ‘w’ schrijft, is een bijzonder iemand. Hij groeide namelijk deels in Nederland, deels in China op, aangezien hij van Nederlands-Chinese afkomst is. Dat weerhield hem er echter niet van de Arrows Made of Desire op te richten en het album Songs That Sell Out uit te brengen. Een album dat op bijzondere wijze tot stand kwam. Het werd namelijk opgenomen met analoge apparatuur, dat uit een studio in New York gered werd, om er vervolgens in Beijing mee aan de slag te gaan. Dat maakt Songs That Sell Out bij voorbaat een wereldalbum.

De eerste noten van ‘For- Itself’ zijn even wennen, aangezien het net lijkt alsof je naar een album uit de jaren zeventig aan het luisteren bent, met alle voor- en nadelen van dien. Maar ben je hier eenmaal aan gewend, dan valt op dat Verhoeven vol goede ideeën zit en prima liedjes kan schrijven. Hier en daar wil het nog wel eens nodeloos ingewikkeld worden, maar nergens wordt de controle verloren. Hier en daar klinkt de oude Genesis door en lijkt Verhoeven zelfs een beetje op Phil Collins, maar over het algemeen bewandelen ze andere wegen. Met name het bombast ontbreekt, maar dat zullen velen eerder als een voordeel beschouwen.

Songs That Sell Out is echter geen gemakkelijk album, maar wie het de tijd geeft zal interessante, en uiteindelijk ook aangename luisterervaring wachten. Een noot van kritiek kan echter niet achterwege blijven; degene die verantwoordelijk is geweest voor het artwork kan maar beter een andere baan zoeken, want het doet afbreuk aan de kwaliteit.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Arrows Made of Desire Label:Tag Team Records
Bloomfield – All the lights out

Bloomfield - All The Lights OutIn december 2006 wordt in Rotterdam Bloomfield opgericht. Vanaf de eerste...

Hotel – The Island Sessions

Hotel - The Island Sessions Verschillende culturen die samen werken en leven. Het is tegenwoordig een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT