RECENSIE: Needle And The Pain Reaction - Stains

Needle And The Pain Reaction – Stains
2010-10-03 Bands uit België bevinden zich doorgaans in een wat merkwaardige positive, want ze dragen de last van een groot aantal enorm succesvolle voorgangers met zich mee. Anderzijds worden Belgische bands daardoor ook met boven gemiddelde interesse ontvangen. Wellicht dat dit ook voor Needle And The Pain Reaction met geldt.

De cd trapt af met ‘Body Shakin’, dat het midden houdt tussen grunge en stonerrock, en voorzien is van een opvallend verhalende tekst. Een leuke vondst. ‘Live Like Dad’ is van gelijke strekking, maar mist de groove van het het openingsnummer. Dat kun je compenseren met flink wat pit, zoals de heren bewijzen met ‘Chemical One’. Bovendien zijn de nummers vrij doordacht en verzorgd geproduceerd, voorzien van zo nu en dan een paar leuke frantsen, die ook nog eens iets toevoegen. Helaas ontbreekt het de productie aan iets heel wezenlijks, namelijk power. Het klinkt allemaal erg goedkoop en plat. Zeker bij dit genre zou de productie wel wat gespierder mogen klinken, temeer de zanger het ook al aan power ontbreekt.

Zodoende is Stains best een prima plaat, maar bevat het te weinig uitschieters en gaat het bovenal gebukt onder de makke van de productie. Gelukkig is dat niets dat onoverkomelijk is. Het is dus uitzien naar de volgende cd van Needle And The Pain Reaction, want die zal ongetwijfeld lang niet verkeerd zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Needle And The Pain Reaction Label:Dying Giraffe Recordings
Get Cape. Wear Cape. Fly – Get Cape. Wear Cape. Fly

Get Cape. Wear Cape. Fly - Get Cape. Wear Cape. Fly. Get Cape. Wear Cape. Fly is de komisch-heroïsche titel van het laatste...

Grizzly Adams - Hombre Grande

Grizzly Adams - Hombre Grande Grizzly Adams is een trio uit Utrecht, die is voortgekomen uit de formatie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT