RECENSIE: Bloomfield - All The Lights Out

Bloomfield – All the lights out
2010-10-06 In december 2006 wordt in Rotterdam Bloomfield opgericht. Vanaf de eerste oefensessie is duidelijk welke kant de band op wil, namelijk: melancholische songs met een kop en staart. Met het materiaal wat voortkomt uit oefensessies wordt uitgebreid opgetreden en ze verzorgen enkele radio-optredens voor 3fm. Na het vinden van een nieuwe drummer en het verfijnen van de stijl is het anno 2010 tijd voor de eerste EP.

All the Lights Out is de titel van de (helaas) slechts drie liedjes tellende EP. Het eerste wat opvalt aan de EP is de fraai vormgegeven hoes. Het doosje is zo gevouwen dat de cd er uit schuift bij het openklappen. Minpuntje is echter dat er geen titels van de tracks op staan. De EP opent met 'All For Nothing', een track waarmee de sfeer meteen wordt gezet. Het is rustig, melancholisch en het bijzondere stemgeluid van Ilja Edwards valt meteen op. De sound is vergelijkbaar met bands als Radiohead en Wilco, alleen is het minder experimenteel. Op 'Cottonfield' komen de teksten erg goed tot hun recht,doordat de muziek vooral dient als omlijsting. Dit vinden we terug in alle tracks. Tot slot het wonderschone 'Faith', waardoor popexpert Leo Blokhuis werd gegrepen. In een betoog over de muzikale ontwikkeling in Nederland noemde hij Bloomfield ('Faith' specifiek) als voorbeeld.

All the Lights Out klinkt veelbelovend. De drie songs maken je nieuwsgierig naar meer werk van Bloomfield. Als dan ook Leo Blokhuis je EP nog eens gaat omarmen, moeten er toch ergens in muziekminnend Nederland wel wat deuren voor je open gaan. Hopelijk is dit een goede opmaat voor een compleet album met een daarbij behorende tour, want als dat net zo goed is als All the Lights Out, dan gaan we nog veel horen van Bloomfield.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Bloomfield Label:Eigen Beheer
Alexander O’ Neal – 5 Questions: The New Journey

Alexander O`Neal - 5 Questions: The New JourneyEr is op het moment geen enkele succesvolle R&B artiest die het genre...

Songs That Sell Out – Arrows Made Of Desire

Arrows Made of Desire - Songs That Sell Out Joewi Verhoeven, dat je inderdaad met een ‘w’ schrijft, is een bijzonder...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT