RECENSIE: The Whispertown 2000 - Swim

The Whispertown 2000 – Swim
2009-04-12 Waar we in Nederland nog niks zullen hebben gehoord over The Whispertown 2000 zijn ze in thuisland Amerika al lang bezig met hun doorbraak. Met een nieuwe verzameling nummers op Swim willen ze, hoe cliché gekozen ook, de oceaan oversteken richting Europa. The Whispertown 2000 wordt aangeduid als een indieband, begrijpelijk maar niet geheel correct.

Op Swim horen we namelijk catchy popnummers. Veel nummers krijgen invloeden mee vanuit de soul hoek, andere hebben juist een lekker Amerikaans countryrandje er omheen. Helaas heeft zangeres Morgan Nagler bij enkele nummers een té zeikerige stem, hierdoor wordt het contrast tussen de meer up- tempo en rustigere nummers storend. Waar Swim lekker begint, nemen ze op een gegeven moment de verkeerde afslag.

Jammer genoeg horen we Vanesa Corbala te weinig. Deze dame neemt de achtergrondzang voor haar rekening. Al zal ze met haar stem makkelijk kunnen tippen aan die van Morgen Nagler. Gelukkig is in enkele nummers een sterke rol weggelegd voor haar percussiespel, met ‘Old Times’ als voorbeeld. Op ‘Erase The Lines’ horen we voor de afwisseling een krakende en half hijgende mannenstem langskomen, wat samen met de ritmewisselingen voor het beste nummer van de plaat zorgt. Juist dit nummer, wat niet meedoet met de rest van de plaat qua pop en catchy zijn, springt er tussenuit.

Na een paar luisterbeurten zul je vast merken dat er meer in deze cd had gezeten. Maar het is niet geheel onlogisch dat deze juist nu wordt uitgebracht. De simpele lekkere catchy muziek geeft een lekker zomersgevoel. Jammer van de paar rustigere nummers, anders kon dit wel eens de verrassing van de zomer zijn geweest. Nu moeten ze het doen, met hopelijk voor The Whispertown 2000, een lentehit. Nog net iets te koud om te gaan zwemmen, maar je kunt het er altijd op wagen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:The Whispertown 2000 Label:Ada Global
Ensoph – Rex Mundi X-ILE

Ensoph - Rex Mundi X-IleHet Italiaanse Ensoph is niet bepaald een alledaagse band. Zo futuristisch...

Jason Falkner - Beatles Covers

Jason Falkner - Bedtime with The Beatles (Instrumental Versions of... Toen de dochter van ondergetekende ongeveer een uur oud was, zette papa voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT