RECENSIE: D-A-D - Scare Yourself

D-A-D- Scare Yourself
2006-05-04 Steeds vaker zie je dat bandjes niet meer zo lang bij elkaar blijven en sneller uit elkaar gaan. Gelukkig geldt dit niet voor de band D-A-D. Deze Zweedse band bestaat al zeker twintig jaar en heeft al negen albums op hun naam staan. Nu, in 2006, slaan ze vier jaar weer hard terug met ‘Scare Yourself’. Dit album met 11 nummers, waaronder een bonustrack, zal rond 26 mei 2006 in de winkels liggen.

Het album ‘Scare Yourself’ begint met het nummer Lawrence Of Suburbix en is gelijk ook het langste nummer op dit album. Wanneer je de begintonen van dit nummer hoort, hoor je een ijzige toon die gevolgd word door gitaarriffs. Vervolgens valt Jesper Binzer in met zijn zang. Wanneer Binzer begint te zingen daalt het hoge niveau van de muziek gelijk. Zijn stem is net iets te krachtig en vloeit totaal niet lekker door het nummer heen. Het tweede nummer Good day (To Give It Up) is daarentegen een verrassing op zich. Dit nummer bevat veel rockinvloeden en het lijkt of de zangpartijen dit nummer ondersteunen. Hoe meer ik dit album luister, hoe meer geërgerd ik raak door de combinatie van fijne rock met de zangpartijen, die de nummers totaal niet ondersteunen.

De band weet mij niet in zijn greep te houden met hun muziek. De combinatie van fijne rock met krachtige, maar opvallende vocalen liggen voor mij net iets te ver van elkaar af, waardoor niet alles samenvloeit tot een samenhangend geheel. Van mij hadden ze een betere tracklist mogen maken, waarbij de nummers een lekker overvloeien. Helaas mis ik dat op dit album en spelen de woorden chaos en irritatie bij het luisteren van deze cd contant door mijn hoofd.

Dat de band al vele jaren mee gaat, is een goed teken. Ook dat ze bij hun oude sound willen blijven is en blijft erg mooi. Toch hadden ze van mij meer uitdagingen mogen aangaan en zich zelf mogen vernieuwen op inmiddels hun tiende album.
Recensent:Malu van de Kerkhof Artiest:D-A-D Label:Capitol Records
Guitar Hero Boxart

Playstation 2 - Guitar HeroHet recept voor een rockende avond: Men neme een TV, een Playstation 2, een...

The Straits - Zu Zu Zaa

The Straits - Zu-zu-Zaa Op gebrek aan ambitie kun je de heren van The Straits niet betrappen. In de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT