One In A Million

 • One In A Million - 29/11 - 013
  © Marcel Poelstra
 • One In A Million - 29/11 - 013
  © Marcel Poelstra
Uit: tilburg - Nederland    Genre(s): Pop - britpop Rock - progressieve rock

Het verhaal begint allemaal in 1999, wanneer Erik van Haaren en Martijn van den Berg, beiden afkomstig uit de band NT Social, samen met Matthijs Verberkmoes van de hardcore formatie Product X een popband met een punkrandje beginnen. Zo ontstaat One In A Million, en onder deze naam brengen ze twee demo’s uit, die in kleine oplagen worden verspreid: Start Of A Legend (1999) en The Original Soundtrack (2000).
Op het moment dat NT Social en Product X uiteen vallen, besluiten de One In A Million mannen de zaken serieuzer aan te pakken. Bassist Marcel Groenewegen (ex-Product X) sluit zich al snel aan bij One In A Million. Op het moment dat gitarist Matthijs de band verlaat, moeten ze op zoek naar een nieuwe vierde man, die ze vinden in drummer Bram van den Berg. Zoals uit eigen woorden gezegd “We zagen hem in een café spelen en we zeiden tegen elkaar ‘die gozer is zó goed, die moeten we er eigenlijk wel bij hebben’,” aldus Marcel. Martijn, die tot dan als drummer in de band fungeerde, gaat over op gitaar, zodat Bram de plek op de drumkruk in kan nemen. Vanaf dat moment is de line-up van One In A Million een feit. In 2002 tekent de band een platendeal en beginnen ze met opnamen van hun eerste album.

One In A Million klopt. Zanger en tekstschrijver Erik van Haaren komt met de eerste opzet van de songs, waarmee de band in de repetitieruimte aan de slag gaat. Gezamenlijk komt er een muzikale invulling aan de liedjes en worden de arrangementen bijgeschaafd. Opvallend aan de muziek is de harmonieuze samenzang. De losse en melancholieke sfeer roepen de sfeer van de jaren 60 op. De af en toe scherpe zangstem van Erik, die wordt opgevuld met een venijnig rauw kantje, doet voorkomen dat de songs te zoet gaan klinken, en behoudt dat stukje punk. Alhoewel het tegenwoordig niet even makkelijk te vinden is, is de punkachtergrond bij One In A Million goed voelbaar. De energie en kracht van de songs spatten er vanaf in de strakke, en meeslepende liveshows van de band.

OUDE OPTREDENS VAN One In A Million

 • 29 nov `13
 • 03 apr `08
 • 14 sep `07
 • 10 dec `06
 • 14 - 15   okt
 • 10 sep
 • 09 sep
 • 10 jun
 • 10 dec `05
 • 15 - 17   jul
Beijk alle oude (31) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN One In A Million

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van One In A Million. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN One In A Million

Beijk alle oude (31) oude optredens

FOTO'S VAN One In A Million

Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013 Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013 Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013 Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013 Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013 Foto One In A Million te One In A Million - 29/11 - 013
 
Bekijk alle 12 foto's van One In A Million

One In A Million NIEUWS

CD-RECENSIES

One In A Million One in a Million cover

One In A Million - One in a Million

Op de cover van dit debuutalbum staan de vier jongens van One In A Million strak in het pak gekleed. Ook live zien ze er vaak zo netjes uit. Een gimmick die The Beatles ook...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: