India Arie

Uit: Denver, Colorado - Amerika

India.Arie (geboren als India Arie Simpson op 3 oktober 1976 in Denver, Colorado) is een Afro-Amerikaanse neo-soul en R&Bzangeres, tekstschrijver, en gitarist.

India Arie leert muziek op vroege leeftijd kennen via haar ouders. Haar moeder Joyce Simpson is een voormalig zangeres en is nu haar styliste. India´s vader is de voormalig top-basketballer Ralph Simpson. Op school in Denver leert ze diverse muziekinstrumenten bespelen. En als ze de gitaar ontdekt tijdens haar studententijd in Savannah, begint ze met schrijven en optreden.

Met haar eerste album Acoustic Soul (2001) trekt ze alle soorten luisteraars in één keer. Het album maakt indruk door binnen een week in de Billboard top tien van meest verkochte albums te komen staan. Na zes weken is Acoustic Soul al goed voor goud zonder hulp van radiostations. Eind 2001 zijn er meer dan een miljoen exemplaren verkocht en in januari 2004 krijgt ze zeven Grammy nominaties. Ze wint niets maar haar muziek vormt een duidelijke inspiratiebron en boodschap voor haar miljoenen fans.

Met Voyage To India is India weer terug in de hitlijsten. “Met het schrijven van nummers leer ik mezelf kennen. Het lijkt alsof ik woorden opvang die niet afkomstig zijn van mezelf, ze lijken veel wijzer dan ik ben!”, aldus India. De talentvolle soul-zangeres bewijst daarmee weer dat ze miljoenen harten kan raken.

Op 26 Juni 2006 is haar derde album genaamd Testimony: vol.1: Life & Relationship uitgebracht.

OUDE OPTREDENS VAN India Arie

  • 20 okt `09
  • 19 okt `09
  • 13 - 15   jul
  • 05 nov `06
  • 04 nov `06
  • 23 aug `06

KOMENDE OPTREDENS VAN India Arie

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van India Arie. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN India Arie

India Arie NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: