Guru's Jazzmatazz

De release van ‘Jazzmatazz, vol. 1’ in 1993 vormde een revolutie in de muziekwereld. Voor het eerst werden jazz en hiphop op een hoorbaar natuurlijke manier vermengd.
Deze cross-over, die veel navolging zou vinden, ontsprong aan het brein van GURU – wat staat voor Gifted Unlimited Rhymes Universe. Deze talentvolle rapper had voor die tijd al succes met de platen die hij onder de naam Gang Starr maakte, in samenwerking met producer DJ Premier. Ook hier was de voorliefde voor jazz hoorbaar, maar pas in het Jazzmatazz project wist GURU de stijlen echt tot één geheel te smelten.

De twee albums onder de naam Jazzmatazz uit respectievelijk ’93 en ’95 werden mede zo’n succes door de deelname van veel grote (jazz)muzikanten, zoals N’dea Davenport, Branford Marsalis, Freddie Hubbard, Chaka Khan en Jamiroquai. In 2004 kwam GURU met deel drie uit de Jazzmatazz serie, maar deze plaat kreeg nooit de reputatie van zijn voorgangers.

OUDE OPTREDENS VAN Guru's Jazzmatazz

  • 09 - 12   jul
  • 10 apr
  • 09 nov `08
  • 22 jun `07
  • 10 sep `06
  • 09 - 16   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Guru's Jazzmatazz

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Guru's Jazzmatazz. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Guru's Jazzmatazz

Guru's Jazzmatazz NIEUWS

CD-RECENSIES

Guru's Jazzmatazz The best of Guru's Jazz Matazz cover

Guru's Jazzmatazz - The best of Guru's Jazz Matazz

Guru is vooral bekend van het samenwerkingsverband met DJ Premier onder de naam Gang Starr. Zij debuteerden in 1989 met...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: