ARTIEST: Wiley

Uit: Londen - Engeland

Wiley kan beschouwd worden als de peetvader van de grime, het rauwe op garage en hiphop gestoelde genre waar vooral z’n petekindje Dizzee Rascal furore mee heeft gemaakt. Richard Kylea Cowie, zoals Wiley in het dagelijks leven bekend staat, was de producer die aan de basis stond voor het baanbrekende en verfrissende debuut van Dizzee Rascal, waarmee de tot dan toe in de underground florerende muziekstijl plotsklaps bij het grote publiek bekend werd.

Wiley was echter het brein die al jaren ondergronds achter de schermen naam maakte met vele singles en hiermee de basis legde voor de latere successen van grime-artiesten. Op het in 2004 uitgebrachte debuutalbum “Treddin' On Thin Ice” klinkt Wiley inderdaad als de rijpere grote broer van Dizzee Rascal. Met zijn hit ‘Wot Do U Call It’ rekent hij af met de simplistische hokjesgeest van vele trendwatchers: “Garage? Urban? 2-step? I don't care about garage!”. De man vindt dat zijn geluid niet in een hokje te passen is en geeft er liever een eigen definitie aan: Eski, afgeleid van Eskimo en een verwijzing naar de kille stijl die Wiley eigen is.

OUDE OPTREDENS VAN Wiley

Beijk alle oude (15) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Wiley

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Wiley. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Wiley

Beijk alle oude (15) oude optredens

Wiley NIEUWS

CD-RECENSIES

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: