ARTIEST: Nasum

Uit: Örebro - Zweden    Genre(s): Metal - grind/trash metal

Nasum is een band opgericht in 1992 door gitarist Anders Jakobson en zanger/drummer Rickard Alriksson en komt uit Zweden. Beide waren voormalige leden van de band Necrony. Mieszko Talarczyk wordt toegevoegd aan de band als gitarist (in 1997 wordt hij zanger). Na een EP, een MCD en een tour komt in 1998 het eerste echte album "Inhale/Exhale" uit. Ook Jesper Liveröd komt nu als bassist in de band. Twee jaar later komt het album "Human 2.0" uit en twee jaar touren (zelfs in Japan) volgt. In 2003 komt "Helvete" uit. Het album werd zeer goed ontvangen, o.a. met festivals in Europa en van dit album kennen we dan uiteraard allemaal wel een liedje. Urban Skytt wordt als gitarist toegevoegd aan de band en in 2004 komt "Shift" uit en gaat verder met touren.
Mieszko Talarczyk gaat eind 2004 op vakantie en overleefd de tsunami waarvan wij allemaal weten helaas niet. Op 17 februari 2005 wordt hij officieel dood verklaard. Nasum bestaat hierna niet meer. In 2006 komt er nog een compilatie CD genaamd "Grind Finale" uit. In 2008 volgt nog een live album "Doombringer" met een live show uit Osaka.
In oktober 2011 kondigt de band aan dat het nu of nooit is om hen nog eens live te zien. Alles is anders geworden na de dood van Talarczyk. "No cheesy reunion, no new albums, no epitaph for Mieszko. We will play only a few cities and festivals in a limited number of disruptive, unruly concerts." zegt de band.

OUDE OPTREDENS VAN Nasum

KOMENDE OPTREDENS VAN Nasum

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nasum. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Nasum

FOTO'S VAN Nasum

Foto Nasum te Fortarock 2012 Foto Nasum te Fortarock 2012 Foto Nasum te Fortarock 2012 Foto Nasum te Fortarock 2012 Foto Nasum te Fortarock 2012
 
Bekijk alle 5 foto's van Nasum

Nasum NIEUWS

CD-RECENSIES

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: